Board of Trustees

WindShareFund kent een Board of Trustees (Raad van Advies) bestaande uit twee personen die gevraagd en ongevraagd advies geven. Het is een vrijblijvend adviesorgaan ter ondersteuning van het team van WindShareFund.

 • Bart (B.A.J.) de Jonge MBA
  Bart (B.A.J.) de Jonge MBA

  De heer De Jonge heeft een kwart eeuw ervaring in het nationale en internationale bankwezen, met name in de onroerend goed sector.

  Hij heeft bij verschillende banken (waaronder De Lage Landen, ING REF, Deutsche Hypothekenbank Frankfurt en KBC Bank) diverse management- en directiefuncties vervuld. Sinds eind 2012 is hij actief als zelfstandig financieringsadviseur waarbij hij voornamelijk transactie-advies en financieringsbemiddeling verricht voor omvangrijke onroerend goeddossiers. Zijn cliënten bestaan uit solide, gerenommeerde beleggers. 

  Naast deze onroerend goedactiviteiten, is de heer De Jonge sinds medio 2013 als aandeelhouder verbonden aan Si Technologies International. Dit Nederlandse bedrijf produceert en verkoopt een micronutrient voor diverse gewassen in de agrarische sector. Het product, met de naam NewSil, zorgt voor een hogere opbrengst van allerlei gewassen, waarbij het tevens het gebruik van pesticiden vermindert en de waterconsumptie van de plant verlaagd. De heer De Jonge is als directeur verantwoordelijk voor de opzet en uitbouw van een distributienetwerk op het Afrikaanse continent. 

  Hij is met zijn extensieve bancaire expertise een waardevol adviseur voor WindShareFund N.V. Persoonlijk is hij zeer gecharmeerd door WindShareFund N.V. vanwege de mooie balans tussen rendabel, maatschappelijk en verantwoord ondernemen, alsmede het solide investeringsproduct dat ook daadwerkelijk bijdraagt aan oplossingen voor de energievraagstukken van morgen.

 • Pieter (P.W.H.M.) van de Kimmenade MBA (honorair)
  Pieter (P.W.H.M.) van de Kimmenade MBA (honorair)

  De heer Van de Kimmenade heeft een zeer uitgebreide, internationale ervaring in de bancaire wereld. Hij was in verschillende functies werkzaam bij onder andere Rabobank, Continental Bank, Citibank en Aareal Bank. Tevens was hij als directielid jarenlang betrokken bij de Foreign Bankers Association. 

  Als landendirecteur was hij in 1991 de drijvende kracht achter de oprichting van de Nederlandse vestiging van Aareal Bank (in haar segment een premium bank in vergelijk tot bijvoorbeeld ING REF en Rabobank dochter FGH bank). De Duitse vastgoedbank Aareal is een internationaal vooraanstaande specialist in onroerend goed, met kantoren in Europa, Noord-Amerika en Azië. Activiteiten in Nederland zijn gefocust op de commerciële onroerend goedmarkt. In zijn carrière bij Aareal, die zich uitstrekte over meer dan 20 jaar, bevestigde de heer Van de Kimmenade zijn uitstekende reputatie als nationaal en internationaal specialist op het gebied van financiering aan zowel private als institutionele partijen. 

  Hij gelooft in de kracht van economie en ecologie die elkaar versterken in een duidelijk groene, rendabele investering en was als adviseur dan ook al in een vroeg stadium intensief betrokken bij de oprichting en ontwikkeling van WindShareFund N.V.