Board of Trustees

WindShareFund kent een Board of Trustees (Raad van Advies) bestaande uit drie personen die gevraagd en ongevraagd advies geven. Het is een vrijblijvend adviesorgaan ter ondersteuning van het team van WindShareFund.

 • Bart (B.A.J.) de Jonge MBA
  Bart (B.A.J.) de Jonge MBA

  De heer De Jonge heeft een kwart eeuw ervaring in het nationale en internationale bankwezen, met name in de onroerend goed sector.

  Hij heeft bij verschillende banken (waaronder De Lage Landen, ING REF, Deutsche Hypothekenbank Frankfurt en KBC Bank) diverse management- en directiefuncties vervuld. Sinds eind 2012 is hij actief als zelfstandig financieringsadviseur waarbij hij voornamelijk transactie-advies en financieringsbemiddeling verricht voor omvangrijke onroerend goeddossiers. Zijn cliënten bestaan uit solide, gerenommeerde beleggers. 

  Naast deze onroerend goedactiviteiten, is de heer De Jonge sinds medio 2013 als aandeelhouder verbonden aan Si Technologies International. Dit Nederlandse bedrijf produceert en verkoopt een micronutrient voor diverse gewassen in de agrarische sector. Het product, met de naam NewSil, zorgt voor een hogere opbrengst van allerlei gewassen, waarbij het tevens het gebruik van pesticiden vermindert en de waterconsumptie van de plant verlaagd. De heer De Jonge is als directeur verantwoordelijk voor de opzet en uitbouw van een distributienetwerk op het Afrikaanse continent. 

  Hij is met zijn extensieve bancaire expertise een waardevol adviseur voor WindShareFund N.V. Persoonlijk is hij zeer gecharmeerd door WindShareFund N.V. vanwege de mooie balans tussen rendabel, maatschappelijk en verantwoord ondernemen, alsmede het solide investeringsproduct dat ook daadwerkelijk bijdraagt aan oplossingen voor de energievraagstukken van morgen.

 • drs. Francine (F.) Zijlstra MRE MBA
  drs. Francine (F.) Zijlstra MRE MBA

  Mevrouw Zijlstra heeft meer dan 20 jaar ervaring bij beursgenoteerde bedrijven en heeft hierdoor uitgebreide ervaring op het gebied van strategie en operatie, investment en risk management, governance, stakeholder management en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  Haar carrière begon na haar studie Bedrijfskunde in de bancaire sector met het Management Development Programma van Chase Manhattan Bank, waarna zij accountmanager bij deze bank werd en vervolgens senior accountmanager bij Credit Lyonnais Bank. Daarna maakte zij de overstap naar (de voorganger van) het AEX beursgenoteerde Corio waar zij in 20 jaar stappen maakte via verschillende strategische, onroerend goed en Investor Relations functies tot Director Strategy & Investment Management en uiteindelijk tot lid van de Raad van Bestuur en Chief Operating Officer. Corio groeide in die periode uit tot een van de grootste beleggers, ontwikkelaars en managers van winkelcentra in Europa. Thans adviseert mevrouw Zijlstra bedrijven over kwesties op het snijvlak van strategie, onroerend goed en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

  Mevrouw Zijlstra heeft tevens omvangrijke ervaring als adviseur en toezichthouder voor verschillende organisaties, waaronder ICSC (International Council of Shopping Centers) en Habion (een Nederlandse woningcorporatie gericht op ouderenhuisvesting). Binnen Corio is zij ook verantwoordelijk geweest voor de strategie en het beleid inzake maatschappelijk verantwoord ondernemen en de succesvolle invoering hiervan. Mevrouw Zijlstra is ook in deze ondernemend, creatief en analytisch sterk. Zij hecht veel belang aan stakeholder management en het op basis daarvan optimaliseren van het financiële en het maatschappelijke rendement. Initiatieven die een relatief aantrekkelijk financieel rendement combineren met een positieve impact op relevante sociale en milieu aspecten zijn meer duurzaam. Volgens mevrouw Zijlstra is WindShareFund N.V. hiermee dan ook een voorbeeld van de nieuwe manier van duurzaam en succesvol ondernemen waar voor alle stakeholders duurzame waarde wordt gecreëerd.

 • Pieter (P.W.H.M.) van de Kimmenade MBA (honorair)
  Pieter (P.W.H.M.) van de Kimmenade MBA (honorair)

  De heer Van de Kimmenade heeft een zeer uitgebreide, internationale ervaring in de bancaire wereld. Hij was in verschillende functies werkzaam bij onder andere Rabobank, Continental Bank, Citibank en Aareal Bank. Tevens was hij als directielid jarenlang betrokken bij de Foreign Bankers Association. 

  Als landendirecteur was hij in 1991 de drijvende kracht achter de oprichting van de Nederlandse vestiging van Aareal Bank (in haar segment een premium bank in vergelijk tot bijvoorbeeld ING REF en Rabobank dochter FGH bank). De Duitse vastgoedbank Aareal is een internationaal vooraanstaande specialist in onroerend goed, met kantoren in Europa, Noord-Amerika en Azië. Activiteiten in Nederland zijn gefocust op de commerciële onroerend goedmarkt. In zijn carrière bij Aareal, die zich uitstrekte over meer dan 20 jaar, bevestigde de heer Van de Kimmenade zijn uitstekende reputatie als nationaal en internationaal specialist op het gebied van financiering aan zowel private als institutionele partijen. 

  Hij gelooft in de kracht van economie en ecologie die elkaar versterken in een duidelijk groene, rendabele investering en was als adviseur dan ook al in een vroeg stadium intensief betrokken bij de oprichting en ontwikkeling van WindShareFund N.V.