Foundation

Voor WindShareFund is investeren in wind meer dan een manier om rendement te realiseren voor haar deelnemers. Maatschappelijke betrokkenheid en actief bijdragen aan een beter, schoner milieu, staan hoog in het vaandel. WindShareFund doneert een gedeelte van haar resultaat, te weten 5% van haar jaarresultaat voor belastingen, via de WindShareFund Foundation, aan vooraanstaande instellingen die zich bezighouden met ontwikkelingen op de gebieden van duurzame innovatie en ontwikkeling, natuur- en cultuurbehoud.

Kijk voor meer informatie over de WindShareFund Foundation op www.WindShareFund.org

WindShareFund Foundation is een duurzame relatie aangegaan met verschillende partners om elkaar te versterken. WindShareFund Foundation beoogt in de toekomst ook verdere beneficiaire samenwerkingen te realiseren. Een gedeelte van het resultaat wordt, via de WindShareFund Foundation, gedoneerd aan instellingen die zich inzetten voor onder andere natuurbehoud en technologische ontwikkeling. Ook wil de WindShareFund Foundation bijdragen aan het behoud van ons rijke culturele erfgoed, temeer daar ons land haar huidige welvaart mede te danken heeft aan onze eeuwenoude relatie met windmolens. Investeren in windenergie heeft daarmee een overduidelijk groene, sociale en maatschappelijke voetafdruk. Met UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk en Bears in Mind is WindShareFund Foundation in dit kader een duurzame samenwerking aangegaan.

  • UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

    UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk is een unieke locatie waar 19 authentieke windmolens het toonbeeld zijn van eeuwen van watermanagement door het gebruik van windenergie. Nergens ter wereld staan zoveel molens bij elkaar als in het polderlandschap van Kinderdijk. De molens van Kinderdijk staan wereldwijd bekend als Nederlands icoon. UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk is cultuurpartner van de WindShareFund Foundation.

  • Bears in Mind

    Wereldwijd steunt Bears in Mind projecten om beren in het wild te beschermen en beren in nood te helpen. Bears in Mind is de initiatiefnemer van Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen, een semi-natuurlijk opvangcentrum voor mishandelde en getraumatiseerde beren.