• Charles (C.E.) Ratelband BBA
  Charles (C.E.) Ratelband BBA

  Fervent natuurliefhebber Charles Ratelband is een vijfde generatie ondernemer met uitgebreide ervaring in de beleggingswereld. Na het behalen van zijn bedrijfskundige studie is hij in verschillende functies bij diverse beleggingsmaatschappijen actief geweest. In 2007 richtte hij zijn eigen bedrijf op, dat met name is gespecialiseerd op het gebied van investering, institutionele advisering en het structureren, initiëren en begeleiden van grensoverschrijdende beleggingstransacties. Het bedrijf is voornamelijk actief op de Europese markt met een sterke focus op Duitsland. Kernwaarden van Charles' ondernemerschap zijn respect, integriteit en betrouwbaarheid. Geïnspireerd door de films 'The King's Speech' en 'Into the wild', en na het lezen van de 'Ethica Nicomachea' van Aristoteles, ontstond in 2011 de gedachte om zijn passie voor natuur te combineren met ondernemerschap. De basis voor WindShareFund N.V. was hiermee gelegd. Charles heeft in samenwerking met zijn relatienetwerk bestaande uit uitsluitend gerenommeerde, professionele partijen, de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek verricht naar de mogelijkheden betreffende rendabele groene windbeleggingen op de Europese markt in het algemeen, en op de Nederlandse en Duitse markt in het bijzonder.

 • mr. drs. Evertjan (E.) van Roekel
  mr. drs. Evertjan (E.) van Roekel

  Jurist en historicus Evertjan van Roekel is een allround professional met ervaring in diverse zakelijke dienstverlening. Hij studeerde Nederlands Recht, Privaatrecht aan de Universiteit Utrecht en Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Al tijdens zijn studie begon hij zijn carrière in de wereld van onroerend goedbeleggingen, beheer, projectontwikkeling en de financiering daarvan. Daarna was hij als consultant actief in advisering en bemiddeling bij de invulling van eindverantwoordelijke, management en andere professionele posities. Opdrachten betroffen voornamelijk functies in het hoger en middenkader van grote en middelgrote internationale ondernemingen in uiteenlopende branches. Als historicus was Evertjan columnist en publiceerde hij een boek alsmede diverse artikelen in verschillende historische tijdschriften. Hij is als externe promovendus verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en als geassocieerd onderzoeker aan het NIOD, waar hij op dit moment in deeltijd werkt aan zijn proefschrift over de Tweede Wereldoorlog.

 • drs. Gérard (G.B.J.) van Onna MRE
  drs. Gérard (G.B.J.) van Onna MRE

  Gérard van Onna is een breed onderlegd fiscaal econoom met een bewezen trackrecord op financieel, fiscaal en juridisch terrein. Hij studeerde Fiscale Economie aan de Universiteit Tilburg, waarna hij meer dan tien jaar heeft gewerkt bij belastingadvieskantoren, zoals Deloitte en Ernst & Young. Binnen Ernst & Young Belastingadviseurs maakte hij deel uit van de branchegroep onroerend goed. Hij heeft zijn onroerend goedkennis verder verbreed en verdiept met de studie Master of Real Estate (MRE) aan de Universiteit van Amsterdam (Amsterdam School of Real Estate). Hij kan bogen op een brede ervaring (meer dan 15 jaar) met vraagstukken op financieel, fiscaal en juridisch terrein, zoals het reorganiseren, structureren, begeleiden en uitvoeren van complexe transacties bij (middel-) grote nationale en internationale ondernemingen. Daarnaast voerde hij vele due diligence-onderzoeken uit bij ondernemingen. Tevens heeft Gérard veel kennis van het opzetten van energiebedrijven (vooral in Duitsland) en beleggingsfondsen. Thans is hij is als extern adviseur verbonden aan WindShareFund‎ en parttime controller-fiscalist bij NWO (De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) te Den Haag. Daarnaast is hij als medeoprichter betrokken ‎bij diverse bedrijven in de consultancy en financiële wereld.