• Charles (C.E.) Ratelband BBA
  Charles (C.E.) Ratelband BBA

  Fervent natuurliefhebber Charles Ratelband is een vijfde generatie ondernemer met uitgebreide ervaring in de beleggingswereld. Na het behalen van zijn bedrijfskundige studie is hij in verschillende functies bij diverse beleggingsmaatschappijen actief geweest. In 2007 richtte hij zijn eigen bedrijf op, dat met name is gespecialiseerd op het gebied van investering, institutionele advisering en het structureren, initiëren en begeleiden van grensoverschrijdende beleggingstransacties. Het bedrijf is voornamelijk actief op de Europese markt met een sterke focus op Duitsland. Kernwaarden van Charles' ondernemerschap zijn respect, integriteit en betrouwbaarheid. Geïnspireerd door de films 'The King's Speech' en 'Into the wild', en na het lezen van de 'Ethica Nicomachea' van Aristoteles, ontstond in 2011 de gedachte om zijn passie voor natuur te combineren met ondernemerschap. De basis voor WindShareFund N.V. was hiermee gelegd. Charles heeft in samenwerking met zijn relatienetwerk bestaande uit uitsluitend gerenommeerde, professionele partijen, de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek verricht naar de mogelijkheden betreffende rendabele groene windbeleggingen op de Europese markt in het algemeen, en op de Nederlandse en Duitse markt in het bijzonder.

 • mr. drs. Evertjan (E.) van Roekel
  mr. drs. Evertjan (E.) van Roekel

  Jurist en historicus Evertjan van Roekel is een allround professional met ervaring in diverse zakelijke dienstverlening. Hij studeerde Nederlands Recht, Privaatrecht aan de Universiteit Utrecht en Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Al tijdens zijn studie begon hij zijn carrière in de wereld van onroerend goedbeleggingen, beheer, projectontwikkeling en de financiering daarvan. Daarna was hij als consultant actief in advisering en bemiddeling bij de invulling van eindverantwoordelijke, management en andere professionele posities. Opdrachten betroffen voornamelijk functies in het hoger en middenkader van grote en middelgrote internationale ondernemingen in uiteenlopende branches. Als historicus was Evertjan columnist en publiceerde hij een boek alsmede diverse artikelen in verschillende historische tijdschriften.

 • drs. Geert (G.W.) Rutgers RC
  drs. Geert (G.W.) Rutgers RC

  Geert Rutgers is een breed onderlegd econoom en financiëel expert met een bewezen internationaal trackrecord op financieel gebied. Hij studeerde Economie en voltooide daarnaast de postdoctorale controllerstudie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij heeft uitgebreide ervaring in diverse sectoren, waaronder de maakindustrie, de bouw en handel, eveneens betreffende verschillende duurzame producten. Vanaf de jaren ‘80 was hij eerst als controller en later in diverse andere functies, werkzaam bij het internationale bedrijf SABA te Dinxperlo. Hier stond hij aan de wieg van internationale expansie naar verschillende landen. Geert heeft veel kennis van internationale fiscale en juridische zaken, heeft grote ERP-implementatietrajecten begeleid en heeft hands-on ervaring met het opzetten en doorlopend verbeteren van financiële afdelingen binnen organisaties. Tevens kan hij bogen op een sterke historie in het uitvoeren van due diligence werkzaamheden.