WindShareFund is duurzaam beleggen

Met een investering van € 7.000,- in WindShareFund ClimateBonds wordt menig huishouden volledig CO2-neutraal! WindShareFund bewijst dat financieel en ecologisch rendement hand-in-hand kunnen gaan door duurzaam beleggen.

Investeren in windmolens betekent directe reductie van vervuilende CO2-uitstoot. Deze reductie is een investering in een schoner, beter klimaat. Impact investering in zijn puurste vorm. WindShareFund geeft daarom WindShareFund ClimateBonds uit, klimaatobligaties met een directe, positieve uitwerking op het klimaat die u naast een stabiel rendement, ook de gelegenheid geven uw huishouden volledig CO2-neutraal te maken.

  • WindShareFund III bespaart jaarlijks 6.000 ton CO2-uitstoot.
  • Een huishouden van twee personen stoot jaarlijks 8 ton CO2 uit door energie in huis en vervoer.
  • WindShareFund III compenseert daarmee de CO2-uitstoot van 750 huishoudens.
  • WindShareFund II biedt 9.800 WindShareFund ClimateBonds aan, met een nominale waarde van € 500,- per stuk (exclusief Emissiekosten).
  • Investering in één WindShareFund ClimateBond betekent een directe CO2-reductie van 0,6 ton per jaar.
  • Investering in veertien WindShareFund ClimateBonds realiseert een volledige CO2-compensatie voor een huishouden van twee personen.
Windmolenpark Hochborn

In 2016 heeft WindShareFund binnen het fonds WindShareFund I de aankoop gerealiseerd van een windturbine en heeft zij hiermee een aandeel verkregen in een groter windmolenpark genaamd ‘Hochborn’ bestaande uit 11 windturbines. Het windmolenpark is gelegen in de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz, ten zuidwesten van Frankfurt, 17 kilometer ten noordwesten van de stad Worms. De windturbine is van het merk Enercon, type E-115. Sinds 15 december 2015 is de windturbine aangesloten op het net en produceert deze duurzame energie.

Windmolenpark Keilberg

In het kader van het fonds WindShareFund II heeft WindShareFund begin 2017 een belang verworven in twee windturbines van het merk Enercon, type E-115. De windturbines maken deel uit van het grotere windpark ‘Keilberg’. Keilberg bevindt zich ten zuiden van Berlijn, in de Duitse deelstaat Brandenburg. De windturbines staan in bosrijk gebied en zijn in het tweede kwartaal 2017 aan het net aangesloten. Sindsdien produceren zij duurzame energie.