• Nieuwsartikel 24 juni 2015

  Het Financieele Dagblad van 24 juni 2015. TU Delft: Stijging zeespiegel in Noord- Europa kan veel hoger uitvallen. Zij berekenen de meest waarschijnlijke zeespiegelstijging aan het einde van deze eeuw op ongeveer 80 centimeter, in overeenstemming met de voorspellingen van het mondiale klimaatpanel IPCC en de Nederlandse Delta Commissie. Ze zijn bij de studie uitgegaan van het business-as-usualscenario, de situatie waarbij er mondiaal geen beperkende maatregelen worden opgelegd om de CO2-uitstoot structureel te beperken. Beperking van CO2-uitstoot zal de stijging van de zeespiegel beperken.

  > Klik hier om het artikel te downloaden.

 • Nieuwsartikel 9 juni 2015

  Het Financieele Dagblad van 9 juni 2015. Lof van Milieuorganisaties voor klimaatbeloften G7. Leiders beloven fossiele brandstoffen uit te bannen. De aanwezige deelnemende landen van de G7 ondersteunen een volledige transitie naar duurzame energie.

  > Klik hier om het artikel te downloaden.

 • Interview 4 mei 2015

  Charles Ratelband van WindShareFund is te gast bij BNR nieuwsradio in een interview over beleggen in windenergie.

  > Klik hier om de uitzending te beluisteren.

 • Nieuwsartikel 1 mei 2015

  Verschillende media maken melding van de lancering van WindShareFund. Waaronder De Financiële Telegraaf die WindShareFund omschrijft als dé investeringsmaatschappij in groene beleggingen.

  > Klik hier om het artikel te bekijken.

 • Nieuwsartikel 30 april 2015

  Energeia (onderdeel van FD Mediagroep) publiceert artikel over de lancering van risicomijdend WindShareFund.

  > Klik hier om het artikel te downloaden.

 • WindShareFund officieel geopend! 30 april 2015

  Kasteel Doorwerth was donderdag 30 april 2015 de locatie waar WindShareFund officieel werd geopend. In het bijzijn van Mathijs Bouman (econoom en beurscommentator bij RTL Z) en Olof van der Gaag (directeur Natuur & Milieu) werd de eerste WindShareFund ClimateBond overhandigd aan voormalig minister van VROM Jacqueline Cramer.