• Duurzaam Actueel - Zo tackelt Rijkswaterstaat de verspreiding van zwerfafval 8 augustus 2019

  Rijkswaterstaat en zwerfafval: onze Rijkswaterstaatreporter Bart was half juli 2019 op het festival Zwarte Cross. Daar zag hij dat zwerfafval en plastic inmiddels ook bij organisatoren van festivals een hot topic zijn. De festivals waarbij de grond bezaaid is met een deken van lege plastic bekertjes is al lang niet meer van deze tijd.
  Met de recyclebare plastic beker en betere afvalinzameling zet de Zwarte Cross de eerste stappen richting een afvalvrij festival. Rijkswaterstaat werkt als kennispartner en uitvoeringsorgaan van het ministerie met verschillende festivals in Nederland samen in de Green Deal Afvalvrije festivals. Zo verminderen we de hoeveelheid afval per bezoeker en blijven festivalterreinen veel schoner. Ook langs wegen en rivieren doet Rijkswaterstaat van alles tegen zwerfafval. Maar #Hoedan?!

  Bron: Duurzaam Actueel

 • Duurzaam Actueel - Uitklapbare energietoren voor festivals klaar voor de praktijk 7 augustus 2019

  Als duurzaam alternatief ontwikkelden TU/e-onderzoekers samen met 10 bedrijven een 21 meter hoge, uitklapbare energietoren met zonnecollectoren en een windturbine. Vrijwel alle festivals in Europa draaien op vervuilende dieselgeneratoren voor hun stroomtoevoer. Als duurzaam alternatief ontwikkelden TU/e-onderzoekers samen met 9 bedrijven een 21 meter hoge, uitklapbare energietoren met zonnecollectoren en een windturbine. Vandaag werd de ‘GEM-tower’ voor het eerst volledig opgebouwd op de TU/e-campus, voordat volgende week tijdens Pukkelpop de eerste praktijktest plaatsvindt.

  Bron: Duurzaam Actueel

 • Duurzaam Acueel - Insecten: chemische bestrijding gaat zijn doel voorbij 7 augustus 2019

  Insecten bestrijding: Het afgelopen jaar hadden we in Nederland meer dan ooit last van de eikenprocessierups, en als we de experts mogen geloven zullen er door de klimaatverandering in de komende jaren nog veel meer vervelende insecten bijkomen die we zullen moeten bestrijden. De vraag is hoe we dat het beste kunnen doen.

  Bron: Duurzaam Actueel

 • One World - Welk biertje is het beste voor de aarde? 5 augustus 2019

  Op elke hoek van de straat zit tegenwoordig wel een bierbrouwerij. Microbrouwerijen zijn kleinschalig, ambachtelijk, lokaal, creatief en uniek. Maar zijn hun biertjes ook duurzamer dan het gele goud van de grote brouwers? Koen, mag ik vanuit mijn tuin een touw spannen naar jouw balkon?” Het klinkt als een vreemde vraag, maar wanneer je onderbuurman bierfanaat en ex-bierbrouwer is, kijk je nergens meer van op

  Bron: One World

 • Duurzaam Nieuws - Het klimaat begint te bijten 2 augustus 2019

  De zomer van 2019 zou wel eens de geschiedenisboeken in kunnen gaan als het keerpunt in klimaatverandering. Want de gevolgen worden plots behoorlijk merkbaar. Voor het eerst in de geschiedenis van de meteorologie en haar voorlopers werd in Nederland de grens van 40 graden Celsius overschreden. Niet zomaar een piekje, maar op ruime schaal. Klimaatwetenschappers voorspelden al een tijd dat zo'n moment eraan zat te komen.

  Bron: Duurzaam Nieuws

 • Duurzaam Actueel - Rekentool Bewust Bezorgd berekent nu ook levering met de fiets 2 augustus 2019

  Bewust Bezorgd: grootste besparingspotentieel zit in de binnenstad

  Steeds meer pakketjes worden op een duurzame wijze bij de consument afgeleverd. Vaak op de fiets of met een zero-emissievoertuig. Dat zal in de toekomst steeds vaker gebeuren. De Topsector Logistiek en Thuiswinkel.org hebben met hulp van Fietskoeriers.nl en TNO de CO2-besparing door het gebruik van een fiets of zero-CO2-emissievoertuig in de binnenstad laten bepalen. Nu kunnen webwinkels deze manier van bezorgen, die al snel gemiddeld 60 % uitstootreductie oplevert, ook meenemen in de CO2-berekeningen van pakketleveringen.

  Bron: Duurzaam Actueel

 • Duurzaam Nieuws - Nederland krijgt duurzame woonbeurs 1 augustus 2019

  Onder het motto re-design + re-use = reduce wordt 5-6 oktober de eerste Duurzame Woonbeurs van Nederland gehouden. Je vindt er alles wat met wonen te maken heeft en voor elke portemonnee. Alleen is nu het uitgangspunt circulair, duurzaam, ecologisch. Initiator is ontwerper Machteld Rijnten, die mensen wil stimuleren om bewustere keuzes te maken voor de inrichting van hun huis.

  Bron: Duurzaam Nieuws

 • Duurzaam Actueel - Volgens KPMG beschikt Nederland over solide basis voor duurzame economische groei 29 juli 2019

  Nederland behoort met Zwitserland, Singapore, Denemarken en Luxemburg tot de top 5 landen die over de beste basis beschikken voor het realiseren van duurzame economische groei. Deze landen zijn macro-economisch het meest stabiel, kennen een open economie en trekken voldoende investeringen aan. Bovendien beschikken zij over een gedegen infrastructuur, hebben zij een solide en transparante overheid en worden zij gekenmerkt door een hoog opleidingsniveau van de inwoners. En de landen zijn meer dan gemiddeld aangesloten bij de wereldhandel. Deze aspecten zorgen voor een solide basis die garant staat voor duurzame toekomstige economische groei en productiviteit en daarmee voor welvaart.

  Bron: Duurzaam Actueel

 • One World - Je vegaburger is niet altijd duurzamer dan kipfilet 25 juli 2019

  De markt voor vleesvervangers ontwikkelt zich in rap tempo: naar verwachting is de groei dit jaar zo’n tien procent. We gaan ervan uit dat vleesvervangers duurzamer zijn dan vlees, maar klopt dat wel? Vlees inwisselen voor een vegetarisch product; wil je duurzamer eten, dan lijkt het een logische keuze. Vleesvervangers worden dan ook steeds meer verkocht in Nederland: waar ze in 2017 80 miljoen euro aan omzet genereerden, was dit in 2018 ruim 97 miljoen euro.

  Bron: One World

 • Duurzaam Nieuws - Les je dorst klimaatvriendelijk tijdens een hitterecord 25 juli 2019

  Wat we drinken draagt voor bijna een kwart bij aan de totale klimaatbelasting van voeding. Tijdens deze tropische dagen maakt het voor het klimaat verschil met welk drankje je je dorst lest. Kraanwater krijgt de beste score, terwijl een koffie verkeerd de biefstuk onder de drankjes is door de grote hoeveelheid melk die erin zit.

  Dit blijkt uit onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Klimaatwinst boek je ook door niks te verspillen, te kiezen voor de juiste verpakking en je zuivel te beperken tot de richtlijn van de Schijf van Vijf. Het onderzoek van Milieu Centraal richt zich op de klimaatbelasting van wat we thuis drinken.

  Bron: Duurzaam Nieuws

 • Trouw - Slim waterbeheer moet droge natuurgebieden redden 24 juli 2019

  Natuurgebieden in het oosten van het land dreigen te verdrogen. Ingrijpen in de natuur is onvermijdelijk, met andere bomen en slim waterbeheer. “Normaal gesproken moet ik mijn laarzen aan om hier te lopen”, zegt ecoloog Mark Zekhuis. Nu heeft de 51-jarige natuurbeheerder van Landschap Overijssel zijn schoenen aan. Hij staat in de Usseler Ven, een paar kilometer onder Enschede. De droogte van de afgelopen jaren heeft ook hier haar invloed gehad. Hij had net zo goed op zijn sandalen door de vennen kunnen lopen.

  Bron: Trouw

 • Duurzaam Actueel - Fietsers meten fijnstof in experiment Snuffelfiets 22 juli 2019

  Hoe is de luchtkwaliteit op jouw dagelijkse fietsroute? Vijftig fietsers in Amersfoort zijn gestart met het experiment Snuffelfiets. Aan de vijftig fietsen van vrijwilligers zijn meetkastjes gehangen. Een jaar lang meten de kastjes de fijnstof in de lucht op de fietsroutes van de deelnemers. De resultaten zijn online (geanonimiseerd en opgeteld) voor iedereen te volgen.


  Bron: Duurzaam Actueel 

 • Duurzaam Actueel - Regio Foodvalley toegekend door kabinet 21 juli 2019

  Regio Foodvalley: ruim 70 miljoen euro voor het Nederlands epicentrum van voedselinnovatie en kennis.

  Vrijdag maakte minister Schouten van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit, mede namens minister Ollongren van Binnenlandse Zaken bekend de regio Foodvalley te steunen met een impuls van 20 miljoen euro. De provincies Gelderland en Utrecht en de regiogemeenten uit de Foodvalley gaan met vele partners aan de slag met de versnelling van de transitie naar een gezond en duurzaam voedselsysteem. Zij doen dit in nauwe samenwerking met vele partners, waaronder de Universiteit Utrecht (UU), Wageningen University & Research (WUR), en belangenorganisaties VNO-NCW Midden alsmede Waterschap Vallei en Veluwe en LTO Noord. In totaal investeren het Rijk en de regiopartners in de Regio Deal Foodvalley ruim 70 miljoen euro in de regio.

  Bron: Duurzaam Actueel

 • One World - Hoe komen we van de eikenprocessierups af? 18 juli 2019

  Niet tegen, maar mét de natuur werken

  Eikenprocessierupsen, tijgermuggen en ‘reuzenteken’: vervelende plagen beginnen een jaarlijks terugkerend fenomeen te worden. Niet alleen irritant, maar soms ook gevaarlijk voor de gezondheid. En we hebben het aan onszelf te wijten.

  Overal in het land werd de afgelopen weken flink gekrabd tegen de jeukende haren van de eikenprocessierups, die dit jaar in populatie wist te verdrievoudigen. Deze week riepen Nederlandse gemeenten de regering daarom op om de strijd tegen deze rups beter te coördineren. En de processierups staat niet op zich. In het Drentse Odoorn werd afgelopen weekend een ‘reuzenteek’ gevonden.

  Bron: One World

   

 • Trouw - Steeds minder mensen willen hun woning van het gas afhalen 16 juli 2019

  Negatief gestemde bewoners vrezen hoge kosten. Nederlanders die wél graag hun cv-ketel de deur uit doen denken nu vooral aan Groningen, dan aan het klimaat. De steun voor aardgasvrij wonen kalft af. Minder dan de helft van de Nederlanders is het eens met het politieke doel om elk huis te vertimmeren tot duurzaam, zonder cv-ketel. Een jaar geleden waren zes op de tien mensen nog positief. Bovendien groeide het aantal uitgesproken tegenstanders, van 29 procent een jaar terug tot 43 procent nu. Dit blijkt uit een landelijke peiling onder 2350 Nederlanders, uitgevoerd door expertisecentrum HIER klimaatbureau.

  Bron: Trouw 

 • Duurzaam Actueel - Drie grootschalige projecten in Waddengebied kunnen van start 1 juli 2019

  Het Waddenfonds investeert € 10,5 miljoen in twee projecten die de leefomstandigheden voor vogels- en vissen in het Waddengebied moeten verbeteren. Ook draagt het fonds ruim € 2,3 miljoen bij aan de verdere ontwikkeling van de TidalKite. Deze onderwatervlieger wekt door de stroming van water duurzame energie op. De drie grootschalige projecten zijn onderdeel van het Investeringskader Waddengebied (IKW) van de drie waddenprovincies. De totale investering is € 25 miljoen. Het Waddenfonds neemt daarvan nu € 13 miljoen voor zijn rekening.

  Bron: Duurzaam Actueel

 • Duurzaam Actueel - Insecten, zeewier-wraps en vegan ijs van fruit en groente in de schappen bij Lidl 28 juni 2019

  Insecten, granola met meelwormpoeder, zeewier-wraps, vegan ijs en ‘rescue food’. Supermarktketen Lidl organiseert vanaf 27 juni, in samenwerking met incubator StartLife, de themaweek ‘FutureGoods’. Een week lang liggen er bijzondere, duurzame en innovatieve producten in de schappen van alle ruim 400 Lidl-filialen in Nederland, afkomstig van jonge lokale start-ups en leveranciers.

  Bron: Duurzaam Actueel

 • Duurzaam Actueel - Wasa bereikt als ‘s werelds eerste knäckebröd-merk 100% CO2-compensatie 28 juni 2019

  Wasa vermindert haar CO2-uitstoot en compenseert de resterende CO2-uitstoot door het ondersteunen van projecten gericht op zonne-energie en het behoud van regenwoud. Wasa heeft als ‘s werelds eerste knäckebröd-merk 100% CO2-compensatie bereikt. De voedingsmiddelenindustrie heeft een behoorlijke impact op de planeet. Productie van levensmiddelen is een primaire bron van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering. 

  Bron: Duurzaam Actueel

 • One World - Zo kom je duurzaam de zomer door 21 juni 2019

  Eindelijk zomer! Het is verleidelijk om even alle remmen los te gooien. Acht tips om de zomer door te komen zónder je duurzame levensstijl te verloochenen. Eindelijk, het is zomer! Het hele jaar leef je zo duurzaam mogelijk, maar al op de eerste vakantiedag met tropische temperaturen merk je dat in de verleiding komt om in je nieuwe jurkje met de auto – airco aan – naar het strand te rijden, je van top tot teen in te smeren met milieuvervuilende zonnebrandcrème en ’s avonds worsten en hamburgers op je barbecue te gooien. Herkenbaar? Met deze acht tips kom je de zomer door zónder je duurzame levensstijl te verloochenen.

  Bron: One World

 • Trouw - Ondanks de wolkbreuken is Nederland alleen maar droger 16 juni 2019

  Het voelt weliswaar of er iemand een emmer water over Nederland heeft heen gekieperd, maar geholpen heeft al die nattigheid niet. Sterker nog: grote delen van Nederland zijn zelfs droger dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens Rob van Dongen, de hydroloog van Staatsbosbeheer, is met name op de hoge zandgronden de grondwaterstand nog enkele decimeters onder niveau. 

  Bron: Trouw 

 • Duurzaam Actueel - Kritisch kleding kiezen in gratis Fashion for Good Museum 13 juni 2019

  Wist u dat een T-shirt gemiddeld 14.000 kilometer aflegt voor het bij u in de kast ligt? Dat is niet bepaald duurzaam. In het gratis Fashion for Good Museum (Rokin) leert u hoe u bewust kleding kunt kopen. Ook in de mode-industrie begint het besef door te dringen dat er iets moet veranderen. Het maken en vervoeren van kleding kost ongelofelijk veel grondstoffen en energie. Voor de teelt van niet-biologisch katoen zijn duizenden liters water en een enorme hoeveelheid schadelijke kunstmest en pesticiden nodig. 20 procent van de watervervuiling wereldwijd wordt veroorzaakt door het verven, wassen en bewerken van textiel.

  Bron: Duurzaam Actueel

 • Duurzaam Nieuws - Meeste Nederlanders weten niet wat je met waterstof kunt doen 11 juni 2019

  Driekwart van de Nederlanders heeft geen idee welke rol waterstof kan gaan spelen in de energietransitie. Dat blijkt uit een onderzoek van de Groen Gas Coalitie, waaraan 1000 mensen hebben meegedaan. Wat verder nog opvalt: maar liefst 70 procent van de ondervraagden gelooft niet dat Nederland de klimaatdoelstellingen gaat halen die het kabinet heeft gesteld.

  Bron: Duurzaam Nieuws

 • One World - Hoe boer je met liefde voor insecten en vogels? 3 juni 2019

  Akkerbouwer Peter Harry Mulder teelt sinds zes jaar insecticidevrij

  Insecten sterven wereldwijd uit en dat zorgt voor problemen. Ze spelen een sleutelrol in bestuiving en dienen als voedsel van vogels. De landbouw is hun vijand, maar dat hóeft niet zo te zijn, zegt akkerbouwer Peter Harry Mulder. Hij boert al jaren zonder insecticide.

  Bron: One World

 • Duurzaam Bedrijfsleven - Proef met duurzame kerosine op luchthaven Rotterdam 31 mei 2019

  Duurzame kerosine maken met CO2 dat uit de lucht wordt gefilterd: dat is het doel van een studie die begint op de luchthaven van Rotterdam. Een fabriek op de luchthaven moet per dag 1.000 liter hernieuwbare kerosine gaan maken. Naast de luchthaven werken onder andere bedrijven uit Duitsland en Zwitserland mee aan het project. De CO2 waarmee de duurzame kerosine gemaakt moet worden, wordt door het Zwitserse bedrijf Climeworks uit de lucht gehaald.

  Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

 • Duurzaam Bedrijfsleven - Sodexo stopt met inkoop van wegwerpplastic 29 mei 2019

  Cateraar Sodexo gaat zijn restaurants wegwerpplastic-vrij maken. Sinds deze week koopt het bedrijf geen nieuwe plastic wegwerpartikelen meer in. Het gaat onder andere om rietjes, roerstaafjes, borden en draagtasjes. Het bedrijf zegt door de eigen omvang veel impact te kunnen maken.

  Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

 • Duurzaam Actueel - TransFuture Festival: nieuwe energie voor de regio 23 mei 2019

  Energieproeftuin EnTranCe van de Hanzehogeschool Groningen is op woensdag 12 juni voor het vijfde jaar op rij het decor voor TransFuture: het festival over nieuwe energie. Tijdens een gevarieerd programma van lezingen, workshops en een innovatiemarkt, laten bedrijven, overheden en kennisinstellingen zien op welke wijze zij bezig zijn met vraagstukken rondom nieuwe energie. Ook wordt het startsein gegeven voor de eerste rit van het Top Dutch Solar Racing Team op weg naar Australië.

  Bron: Duurzaam Actueel

 • One World - Een Tiny Forest creëert een plek voor alle diertjes 17 mei 2019

  Minibossen als redding voor de biodiversiteit

  De biodiversiteit neemt in de hele wereld af, maar er zijn manieren om dit tegen te gaan. Een ‘Tiny Forest’ aanleggen bijvoorbeeld, een minibos dat volop dieren aantrekt en zo de biodiversiteit stimuleert. Hoe werkt dit en heeft het effect?

  Bron: One World

 • Duurzaam Nieuws - Nibud: Huiseigenaren wachten met verduurzamen op overheid 16 mei 2019

  43 procent van de Nederlandse huiseigenaren is niet van plan om binnen nu en vijf jaar de woning te verduurzamen. Belangrijkste reden hiervoor is dat zij niet weten welke financiële regelingen zij vanuit de overheid kunnen verwachten. Daarnaast denken huiseigenaren dat het verduurzamen van huizen in de toekomst goedkoper wordt.

  Bron: Duurzaam Nieuws

 • Molen.nl - 47ste Nationale Molendag op 11 en 12 mei 10 mei 2019

  Ontmoet de molenaar!

  Op 11 en 12 mei 2019 is het Nationale Molendag, het belangrijkste molenevenement van Nederland. Evenals vorig jaar is het thema: 'Ontmoet de molenaar!'. Want molens leer je pas goed kennen, als je met molenaars praat. Op vele honderden molens staan zij klaar om u van alles te vertellen over dit ‘levende’ monument.

  Bron: Molens.nl

 • Trouw - Een miljoen dier- en plantsoorten minder. Hoe erg is dat? 7 mei 2019

  Een miljoen dier- en plantsoorten wordt met uitsterven bedreigd, concludeert Ipbes. Hoe erg is dat? Volgens deskundigen is dat zowel in ecologische als in ethische zin zeer zorgelijk. Dat soorten verdwijnen betekent niet dat de wereld onmiddellijk vergaat, zegt Frank Berendse, emeritus hoogleraar ecologie van de universiteit Wageningen in een reactie op het alarmerende rapport van het Ipbes van gisteren. “Maar er zijn duidelijk wel consequenties. Denk aan het effect dat bestuivers hebben op de productie van fruit en groenten. Als zij er niet zijn, raken de groente- en fruitschappen in de supermarkten al snel behoorlijk leeg.

  Bron: Trouw

 • Duurzaam Actueel - Albert Heijn: minder plastic om groente en fruit na succesvolle test 7 mei 2019

  Na een succesvolle test op de groente- en fruitafdeling in Hoofddorp gaat AH dit jaar nog meer groente en fruit zonder plastic verpakking aanbieden, in winkels en online. Er wordt gestart met bananen (5 stuks die voorheen in zak zaten), zoete rode puntpaprika’s, alle soorten paprika’s en bospeen. Op termijn wordt nog meer groente- en fruitassortiment toegevoegd. Ook wordt de testperiode in Hoofddorp verlengd om samen met klanten nóg meer ervaringen op het gebied van kwaliteit en houdbaarheid op te doen.

  Bron: Duurzaam Actueel

 • Duurzaam Nieuws - Nieuwe treinverbinding maakt transport versproducten duurzamer 7 mei 2019

  CoolRail is een directe treinverbinding voor versproducten. Driemaal per week vervoert deze gekoelde trein de versproducten tussen Valencia en Rotterdam. Het transport naar Nederland via de nieuwe rechtstreekse treinverbinding is even snel als wegtransport, maar veel duurzamer. Er wordt namelijk een CO2-reductie van 70% - 90% gerealiseerd.

  Bron: Duurzaam Nieuws

 • Duurzaam Actueel - Nieuwe poging voor duurzaamheidsinstituut, nu ook met theologen en psychologen 3 mei 2019

  Duurzaamheidsinstituut: het is niet de eerste keer dat VU-wetenschappers die zich bezighouden met duurzaamheid zich organiseren in een netwerk. Maar deze keer gaat het wel lukken, omdat er écht behoefte is aan samenwerking, verwachten de initiatiefnemers. 

  Bron: Duurzaam Actueel

 • Duurzaam Bedrijfsleven - Gelderland trekt portemonnee voor elektrische deelauto’s 1 mei 2019

  De provincie Gelderland trekt geld uit om elektrische deelauto’s breder beschikbaar te maken. Daarmee wil de provincie elektrisch rijden voor iedereen betaalbaar maken. De komende jaren moeten er duizend elektrische deelauto's bij komen in Gelderland.

  Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

 • Duurzaam Actueel - Delfts studententeam gaat op vloeibaar waterstof vliegen 26 april 2019

  AeroDelft, een studententeam van de TU Delft, is bezig met het ontwikkelen van het allereerste bemande vliegtuig ter wereld dat aangedreven wordt door vloeibaar waterstof. Op woensdag 24 april heeft het team het ontwerp onthuld van een prototype van dit vliegtuig, dat enkel waterdamp produceert en daardoor geen schadelijke uitstoot heeft.

  Bron: Duurzaam Actueel

 • Duurzaam Bedrijfsleven - Groen, groener, groenst: festivals verduurzamen volop 26 april 2019

  Het festivalseizoen is weer aangebroken. Behalve een compleet festivalprogramma en een unieke locatie willen festivals tegenwoordig ook zo groen mogelijk zijn. Of het nu gaat om waterbesparing, plastic bekers recyclen of simpelweg het stimuleren van het gebruik maken van openbaar vervoer: Vrijwel elk festival houdt zich bezig met duurzaamheid.

  Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

 • Duurzaam Bedrijfsleven - Den Haag stelt eisen aan bouwprojecten: groen en natuurlijk 24 april 2019

  Den Haag voert binnenkort een puntensysteem in voor groen- en natuurinclusief bouwen. Projectontwikkelaars en architecten worden hiermee verplicht om ruimte voor groen en natuur op te nemen in hun projecten, bijvoorbeeld met groene daken of muren. Ingenieursbureau Arcadis ontwikkelde het systeem, waarbij vooraf wordt vastgesteld hoeveel punten een nieuwbouwproject moet halen. 

  Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

 • Duurzaam Actueel - Project Cece haalt groeikapitaal binnen om het duurzame alternatief voor Zalando te worden. 19 april 2019

  Project Cece onthulde deze week dat het een eerste investering heeft opgehaald van ASIF Ventures. Project Cece is het verzamelplatform voor eerlijke en duurzame mode dat het makkelijk maakt om verantwoorde kleding te kopen. Het platform is inmiddels ook actief in Duitsland. Met het groeigeld van ASIF wordt de website in Groot-Brittanië gelanceerd. 

  Bron: Duurzaam Actueel

 • Duurzaam Actueel - Katoenen onderbroeken: onderbroekenlol met serieuze ondertoon 18 april 2019

  Tulpenkweker Tom Groot graaft woensdag samen met studenten van het Clusius College uit Hoorn katoenen onderbroeken in aan de rand van een bloeiend tulpenveld in Nieuwe Niedorp. Het is het landelijke startschot van de eerste Soil Your Undies Challenge, een initiatief van Nederlandse bloembollenkwekers om aandacht te vragen voor een gezond bodemleven. Boer Tom graaft tevens een wit katoenen rompertje in als knipoog naar zijn aanstaande vaderschap komende zomer.

  Bron: Duurzaam Actueel

 • Duurzaam Bedrijfsleven - Tony's Chocolonely opnieuw verkozen tot duurzaamste merk 18 april 2019

  Chocolademerk Tony's Chocolonely is opnieuw het duurzaamste merk van Nederland. Dit blijkt uit de Sustainable Brand Index 2019. Vorig jaar won Tony's ook al. Naast het chocolademerk staan onder andere Greenchoice, ASN Bank en IKEA hoog in de lijst. Voor de Sustainable Brand Index werden 6.000 Nederlandse consumenten bevraagd op hun perceptie over duurzaamheid. In het onderzoek werden 167 bedrijven beoordeeld in elf categorieën. Luchtvaartmaatschappij Ryanair eindigt op de laatste plaats. De index wordt in Nederland voor de derde keer opgesteld; in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken wordt de ranglijst al langer opgesteld. 

  Bron: Duurzaam Bedrijfsleven