• Duurzaam Actueel - Wasa bereikt als ‘s werelds eerste knäckebröd-merk 100% CO2-compensatie 28 juni 2019

  Wasa vermindert haar CO2-uitstoot en compenseert de resterende CO2-uitstoot door het ondersteunen van projecten gericht op zonne-energie en het behoud van regenwoud. Wasa heeft als ‘s werelds eerste knäckebröd-merk 100% CO2-compensatie bereikt. De voedingsmiddelenindustrie heeft een behoorlijke impact op de planeet. Productie van levensmiddelen is een primaire bron van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering. 

  Bron: Duurzaam Actueel

 • One World - Zo kom je duurzaam de zomer door 21 juni 2019

  Eindelijk zomer! Het is verleidelijk om even alle remmen los te gooien. Acht tips om de zomer door te komen zónder je duurzame levensstijl te verloochenen. Eindelijk, het is zomer! Het hele jaar leef je zo duurzaam mogelijk, maar al op de eerste vakantiedag met tropische temperaturen merk je dat in de verleiding komt om in je nieuwe jurkje met de auto – airco aan – naar het strand te rijden, je van top tot teen in te smeren met milieuvervuilende zonnebrandcrème en ’s avonds worsten en hamburgers op je barbecue te gooien. Herkenbaar? Met deze acht tips kom je de zomer door zónder je duurzame levensstijl te verloochenen.

  Bron: One World

 • Trouw - Ondanks de wolkbreuken is Nederland alleen maar droger 16 juni 2019

  Het voelt weliswaar of er iemand een emmer water over Nederland heeft heen gekieperd, maar geholpen heeft al die nattigheid niet. Sterker nog: grote delen van Nederland zijn zelfs droger dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens Rob van Dongen, de hydroloog van Staatsbosbeheer, is met name op de hoge zandgronden de grondwaterstand nog enkele decimeters onder niveau. 

  Bron: Trouw 

 • Duurzaam Actueel - Kritisch kleding kiezen in gratis Fashion for Good Museum 13 juni 2019

  Wist u dat een T-shirt gemiddeld 14.000 kilometer aflegt voor het bij u in de kast ligt? Dat is niet bepaald duurzaam. In het gratis Fashion for Good Museum (Rokin) leert u hoe u bewust kleding kunt kopen. Ook in de mode-industrie begint het besef door te dringen dat er iets moet veranderen. Het maken en vervoeren van kleding kost ongelofelijk veel grondstoffen en energie. Voor de teelt van niet-biologisch katoen zijn duizenden liters water en een enorme hoeveelheid schadelijke kunstmest en pesticiden nodig. 20 procent van de watervervuiling wereldwijd wordt veroorzaakt door het verven, wassen en bewerken van textiel.

  Bron: Duurzaam Actueel

 • Duurzaam Nieuws - Meeste Nederlanders weten niet wat je met waterstof kunt doen 11 juni 2019

  Driekwart van de Nederlanders heeft geen idee welke rol waterstof kan gaan spelen in de energietransitie. Dat blijkt uit een onderzoek van de Groen Gas Coalitie, waaraan 1000 mensen hebben meegedaan. Wat verder nog opvalt: maar liefst 70 procent van de ondervraagden gelooft niet dat Nederland de klimaatdoelstellingen gaat halen die het kabinet heeft gesteld.

  Bron: Duurzaam Nieuws

 • One World - Hoe boer je met liefde voor insecten en vogels? 3 juni 2019

  Akkerbouwer Peter Harry Mulder teelt sinds zes jaar insecticidevrij

  Insecten sterven wereldwijd uit en dat zorgt voor problemen. Ze spelen een sleutelrol in bestuiving en dienen als voedsel van vogels. De landbouw is hun vijand, maar dat hóeft niet zo te zijn, zegt akkerbouwer Peter Harry Mulder. Hij boert al jaren zonder insecticide.

  Bron: One World

 • Duurzaam Bedrijfsleven - Proef met duurzame kerosine op luchthaven Rotterdam 31 mei 2019

  Duurzame kerosine maken met CO2 dat uit de lucht wordt gefilterd: dat is het doel van een studie die begint op de luchthaven van Rotterdam. Een fabriek op de luchthaven moet per dag 1.000 liter hernieuwbare kerosine gaan maken. Naast de luchthaven werken onder andere bedrijven uit Duitsland en Zwitserland mee aan het project. De CO2 waarmee de duurzame kerosine gemaakt moet worden, wordt door het Zwitserse bedrijf Climeworks uit de lucht gehaald.

  Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

 • Duurzaam Bedrijfsleven - Sodexo stopt met inkoop van wegwerpplastic 29 mei 2019

  Cateraar Sodexo gaat zijn restaurants wegwerpplastic-vrij maken. Sinds deze week koopt het bedrijf geen nieuwe plastic wegwerpartikelen meer in. Het gaat onder andere om rietjes, roerstaafjes, borden en draagtasjes. Het bedrijf zegt door de eigen omvang veel impact te kunnen maken.

  Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

 • Duurzaam Actueel - TransFuture Festival: nieuwe energie voor de regio 23 mei 2019

  Energieproeftuin EnTranCe van de Hanzehogeschool Groningen is op woensdag 12 juni voor het vijfde jaar op rij het decor voor TransFuture: het festival over nieuwe energie. Tijdens een gevarieerd programma van lezingen, workshops en een innovatiemarkt, laten bedrijven, overheden en kennisinstellingen zien op welke wijze zij bezig zijn met vraagstukken rondom nieuwe energie. Ook wordt het startsein gegeven voor de eerste rit van het Top Dutch Solar Racing Team op weg naar Australië.

  Bron: Duurzaam Actueel

 • One World - Een Tiny Forest creëert een plek voor alle diertjes 17 mei 2019

  Minibossen als redding voor de biodiversiteit

  De biodiversiteit neemt in de hele wereld af, maar er zijn manieren om dit tegen te gaan. Een ‘Tiny Forest’ aanleggen bijvoorbeeld, een minibos dat volop dieren aantrekt en zo de biodiversiteit stimuleert. Hoe werkt dit en heeft het effect?

  Bron: One World

 • Duurzaam Nieuws - Nibud: Huiseigenaren wachten met verduurzamen op overheid 16 mei 2019

  43 procent van de Nederlandse huiseigenaren is niet van plan om binnen nu en vijf jaar de woning te verduurzamen. Belangrijkste reden hiervoor is dat zij niet weten welke financiële regelingen zij vanuit de overheid kunnen verwachten. Daarnaast denken huiseigenaren dat het verduurzamen van huizen in de toekomst goedkoper wordt.

  Bron: Duurzaam Nieuws

 • Molen.nl - 47ste Nationale Molendag op 11 en 12 mei 10 mei 2019

  Ontmoet de molenaar!

  Op 11 en 12 mei 2019 is het Nationale Molendag, het belangrijkste molenevenement van Nederland. Evenals vorig jaar is het thema: 'Ontmoet de molenaar!'. Want molens leer je pas goed kennen, als je met molenaars praat. Op vele honderden molens staan zij klaar om u van alles te vertellen over dit ‘levende’ monument.

  Bron: Molens.nl

 • Trouw - Een miljoen dier- en plantsoorten minder. Hoe erg is dat? 7 mei 2019

  Een miljoen dier- en plantsoorten wordt met uitsterven bedreigd, concludeert Ipbes. Hoe erg is dat? Volgens deskundigen is dat zowel in ecologische als in ethische zin zeer zorgelijk. Dat soorten verdwijnen betekent niet dat de wereld onmiddellijk vergaat, zegt Frank Berendse, emeritus hoogleraar ecologie van de universiteit Wageningen in een reactie op het alarmerende rapport van het Ipbes van gisteren. “Maar er zijn duidelijk wel consequenties. Denk aan het effect dat bestuivers hebben op de productie van fruit en groenten. Als zij er niet zijn, raken de groente- en fruitschappen in de supermarkten al snel behoorlijk leeg.

  Bron: Trouw

 • Duurzaam Actueel - Albert Heijn: minder plastic om groente en fruit na succesvolle test 7 mei 2019

  Na een succesvolle test op de groente- en fruitafdeling in Hoofddorp gaat AH dit jaar nog meer groente en fruit zonder plastic verpakking aanbieden, in winkels en online. Er wordt gestart met bananen (5 stuks die voorheen in zak zaten), zoete rode puntpaprika’s, alle soorten paprika’s en bospeen. Op termijn wordt nog meer groente- en fruitassortiment toegevoegd. Ook wordt de testperiode in Hoofddorp verlengd om samen met klanten nóg meer ervaringen op het gebied van kwaliteit en houdbaarheid op te doen.

  Bron: Duurzaam Actueel

 • Duurzaam Nieuws - Nieuwe treinverbinding maakt transport versproducten duurzamer 7 mei 2019

  CoolRail is een directe treinverbinding voor versproducten. Driemaal per week vervoert deze gekoelde trein de versproducten tussen Valencia en Rotterdam. Het transport naar Nederland via de nieuwe rechtstreekse treinverbinding is even snel als wegtransport, maar veel duurzamer. Er wordt namelijk een CO2-reductie van 70% - 90% gerealiseerd.

  Bron: Duurzaam Nieuws

 • Duurzaam Actueel - Nieuwe poging voor duurzaamheidsinstituut, nu ook met theologen en psychologen 3 mei 2019

  Duurzaamheidsinstituut: het is niet de eerste keer dat VU-wetenschappers die zich bezighouden met duurzaamheid zich organiseren in een netwerk. Maar deze keer gaat het wel lukken, omdat er écht behoefte is aan samenwerking, verwachten de initiatiefnemers. 

  Bron: Duurzaam Actueel

 • Duurzaam Bedrijfsleven - Gelderland trekt portemonnee voor elektrische deelauto’s 1 mei 2019

  De provincie Gelderland trekt geld uit om elektrische deelauto’s breder beschikbaar te maken. Daarmee wil de provincie elektrisch rijden voor iedereen betaalbaar maken. De komende jaren moeten er duizend elektrische deelauto's bij komen in Gelderland.

  Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

 • Duurzaam Actueel - Delfts studententeam gaat op vloeibaar waterstof vliegen 26 april 2019

  AeroDelft, een studententeam van de TU Delft, is bezig met het ontwikkelen van het allereerste bemande vliegtuig ter wereld dat aangedreven wordt door vloeibaar waterstof. Op woensdag 24 april heeft het team het ontwerp onthuld van een prototype van dit vliegtuig, dat enkel waterdamp produceert en daardoor geen schadelijke uitstoot heeft.

  Bron: Duurzaam Actueel

 • Duurzaam Bedrijfsleven - Groen, groener, groenst: festivals verduurzamen volop 26 april 2019

  Het festivalseizoen is weer aangebroken. Behalve een compleet festivalprogramma en een unieke locatie willen festivals tegenwoordig ook zo groen mogelijk zijn. Of het nu gaat om waterbesparing, plastic bekers recyclen of simpelweg het stimuleren van het gebruik maken van openbaar vervoer: Vrijwel elk festival houdt zich bezig met duurzaamheid.

  Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

 • Duurzaam Bedrijfsleven - Den Haag stelt eisen aan bouwprojecten: groen en natuurlijk 24 april 2019

  Den Haag voert binnenkort een puntensysteem in voor groen- en natuurinclusief bouwen. Projectontwikkelaars en architecten worden hiermee verplicht om ruimte voor groen en natuur op te nemen in hun projecten, bijvoorbeeld met groene daken of muren. Ingenieursbureau Arcadis ontwikkelde het systeem, waarbij vooraf wordt vastgesteld hoeveel punten een nieuwbouwproject moet halen. 

  Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

 • Duurzaam Actueel - Project Cece haalt groeikapitaal binnen om het duurzame alternatief voor Zalando te worden. 19 april 2019

  Project Cece onthulde deze week dat het een eerste investering heeft opgehaald van ASIF Ventures. Project Cece is het verzamelplatform voor eerlijke en duurzame mode dat het makkelijk maakt om verantwoorde kleding te kopen. Het platform is inmiddels ook actief in Duitsland. Met het groeigeld van ASIF wordt de website in Groot-Brittanië gelanceerd. 

  Bron: Duurzaam Actueel

 • Duurzaam Actueel - Katoenen onderbroeken: onderbroekenlol met serieuze ondertoon 18 april 2019

  Tulpenkweker Tom Groot graaft woensdag samen met studenten van het Clusius College uit Hoorn katoenen onderbroeken in aan de rand van een bloeiend tulpenveld in Nieuwe Niedorp. Het is het landelijke startschot van de eerste Soil Your Undies Challenge, een initiatief van Nederlandse bloembollenkwekers om aandacht te vragen voor een gezond bodemleven. Boer Tom graaft tevens een wit katoenen rompertje in als knipoog naar zijn aanstaande vaderschap komende zomer.

  Bron: Duurzaam Actueel

 • Duurzaam Bedrijfsleven - Tony's Chocolonely opnieuw verkozen tot duurzaamste merk 18 april 2019

  Chocolademerk Tony's Chocolonely is opnieuw het duurzaamste merk van Nederland. Dit blijkt uit de Sustainable Brand Index 2019. Vorig jaar won Tony's ook al. Naast het chocolademerk staan onder andere Greenchoice, ASN Bank en IKEA hoog in de lijst. Voor de Sustainable Brand Index werden 6.000 Nederlandse consumenten bevraagd op hun perceptie over duurzaamheid. In het onderzoek werden 167 bedrijven beoordeeld in elf categorieën. Luchtvaartmaatschappij Ryanair eindigt op de laatste plaats. De index wordt in Nederland voor de derde keer opgesteld; in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken wordt de ranglijst al langer opgesteld. 

  Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

 • Duurzaam Bedrijfsleven - Duurzame designstoel van gerecycled aluminium 18 april 2019

  Aluminiumbedrijf Hydro is een samenwerking met de succesvolle ontwerper Tom Dixon aangegaan. Ze hebben samen een aluminium stoel ontwikkeld die is ontworpen vanuit de gedachte design for recycling. De ontwerper Tom Dixon is gespecialiseerd in interieurproducten en in het bijzonder in metalen designs zoals meubels, verlichting en accessoires. Zo ontwierp Dixon in 2018 de meubelserie voor Ikea onder de naam Delaktig. Londen is de thuisbasis van de Britse ontwerper, maar daarnaast heeft hij ook vestigingen in New York, Tokio, Los Angeles en Hongkong.

  Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

 • Duurzaam Bedrijfsleven - Liander bespaart CO2 door temperatuur gas te verlagen 17 april 2019

  Energieleverancier Liander gaat de komende maanden de gastemperatuur verlagen in een groot aantal gasontvangststations. Hiermee wil het energiebedrijf CO2 en energie besparen. De komende maanden wordt in bijna 200 zogeheten gasontvangststations de gastemeperatuur twee graden verlaagd. Bij de gasontvangststations komt het aardgas via het landelijke transportnetwerk van Gasunie binnen in het regionale netwerk van Liander. In de stations wordt het gas verwarmd voor het verder getransporteerd wordt. De temperatuur wordt op dit moment nog opgevoerd naar 5 graden.

  Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

 • Duurzaam Actueel - Gezonde leefomgeving door recycling van de warmte 16 april 2019

  Wtw-systemen steeds populairder bij particulieren en bedrijven

  Met het oog op de vergroting van de duurzaamheid kiezen steeds meer particulieren en bedrijven voor het laten installeren van een zogeheten wtw unit. Een wtw unit – ‘wtw’ staat voor warmteterugwinning’ is een installatie die restwarmte uit de douche en de lucht hergebruikt om ander water op te warmen. Zo ontstaat een systeem van warmterecycling die flink wat energie oplevert en waarmee je aanzienlijk kunt besparen. Je hebt namelijk minder gas en elektriciteit nodig en bezuinigt zo op de energienota. Er bestaan twee verschillende soorten warmteterugwinningssystemen, namelijk de douche-wtw en de ventilatie-wtw. Wat zijn de verschillen tussen beide systemen?

  Bron: Duurzaam Actueel

 • Duurzaam Nieuws - Elektrische buurtbakfiets wint Europese prijs voor mobiliteit 12 april 2019

  Cargoroo heeft met zijn elektrische buurtbakfiets de zilveren Europese Startup Prijs voor Mobiliteit gewonnen. De Amsterdamse startup kreeg de prestigieuze prijs in Brussel uitgereikt door Prins Albert II van Monaco. De startup prijs steunt baanbrekende innovaties op het gebied van duurzame mobiliteit in de EU. Voor de tweede editie meldden zich 570 startups aan, waarvan er vijftig de finale haalden.

  Bron: Duurzaam Nieuws

 • Duurzaam Bedrijfsleven - Suez introduceert afvalbak van gerecycled karton 10 april 2019

  Karton wordt steeds vaker ingezet als alternatief voor plastic. Dat gebeurt niet alleen bij verpakkingen of folies, maar ook bij toepassingen waar het op het eerste gezicht niet logisch lijkt. Als alternatief voor de plastic rolcontainer komt er nu een afvalbak van gerecycled karton op de markt: de KarBin.

  Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

 • Duurzaam Bedrijfsleven - Canadese airline gaat volledig elektrisch vliegen 8 april 2019

  Een Canadese luchtvaartmaatschappij wil de eerste airline worden die volledig elektrisch vliegt. Het kleine Harbour Air heeft daarvoor een partnerschap gesloten met een Amerikaans bedrijf dat elektrische vliegtuigmotoren ontwerpt. Harbour Air heeft een vloot van 34 watervliegtuigen en vervoert jaarlijks ongeveer 500.000 passagiers op twaalf routes in Canada. Tegenover luchtvaartwebsite FlightGlobal stelt CEO Greg McDougall dat de gemiddelde vlucht van zijn airline een half uur duurt en dat de motoren van magniX voldoende vermogen leveren om een uur te vliegen.

  Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

 • Groene Courant - Nederlanders bewuster bezig met duurzame warmte in huis 1 april 2019

  Klimaatverandering en duurzame energie staan hoger dan ooit op de agenda van politiek én burgers. Ook met de duurzaamheid van de verwarming in huis zijn Nederlanders steeds meer bezig, blijkt uit nieuw onderzoek van Direct Research. Bijna de helft van de Nederlanders (44,2 procent) is nu bewuster bezig met de verschillende mogelijkheden voor aardgasvrije warmte dan 5 jaar geleden.

  Bron: Groene Courant 

 • Groene Courant - Startschot voor ontwerp Gigawatt Elektrolysefabriek 27 maart 2019

  ECN part of TNO en partners hebben het startschot gegeven voor ontwerp van het project ‘Gigawatt Elektrolysefabriek’. Ze werken samen om elektrolyse naar een industrieel niveau te tillen. Om de Nederlandse industrie van duurzame waterstof te kunnen voorzien moet er nog veel gebeuren. Duurzame waterstof is te maken via elektrolyse van water, met elektriciteit uit wind en zon. Om dit naar een industrieel niveau te tillen is een schaalvergroting nodig met een factor duizend.

  Bron: Groene Courant

 • Duurzaam Nieuws - Grootschalige opslag van stroom wordt snel goedkoper 27 maart 2019

  De gemiddelde kosten voor het bouwen en gebruiken van grootschalige stroomopslag met lithium-ionbatterijen zijn sinds afgelopen juni met 35% gedaald. Dat maakt de toepassing van de technologie veel aantrekkelijker. Dat is een belangrijke uitkomst van nieuw onderzoek door Bloomberg NEF (BNEF), dat beweert dat zowel batterijopslag als offshore wind de afgelopen maanden spectaculair kosteneffectieve zijn geworden.

  Bron: Duurzaam Nieuws

 • Duurzaam Actueel - NS viert eerste 20 watertappunten 26 maart 2019

  Staatssecretaris Stientje van Veldhoven opent watertappunt in Hoofddorp.
  Vanaf maandag hebben reizigers en inwoners op 20 stations in Noord-Holland gratis toegang tot drinkwater. Om dit te vieren ontving staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) uit handen van NS president-directeur Roger van Boxtel een fles drinkwater uit de nieuwe watertap op station Hoofddorp. Dit jaar opent NS in totaal 200 watertappunten bij stations, zodat 90% van alle treinreizigers straks toegang heeft tot gratis drinkwater voor onderweg. NS biedt de watertappunten als service aan reizigers en wil hiermee bijdragen aan het verminderen van plastic afval.

  Bron: Duurzaam Actueel

 • Duurzaam Nieuws - Eerste zelfbouw wooncorporatie crowdfundt zichzelf 25 maart 2019

  Huren betaalbaar houden in Amsterdam en tegelijkertijd investeren in hoge duurzaamheidsdoelstellingen? Om dit voor elkaar te krijgen is een groep van 50 ontwerpers, ondernemers en kunstenaars de eerste zelfbouw-wooncoöperatie van Nederland gestart. Verenigd in Wooncoöperatie De Warren ontwikkelen, ontwerpen en bouwen de toekomstige huurders nu samen aan de 36 duurzame, sociale- en middeldure huurwoningen op het Centrumeiland van IJburg.

  Bron: Duurzaam Nieuws

 • Duurzaam Bedrijfsleven - Albert Heijn test groenten en fruit zonder plastic 25 maart 2019

  Supermarktketens zetten steeds meer in op het verminderen van de hoeveelheid plastic. Naast minder plastic zakjes bij de groente- en fruitafdeling gaat Albert Heijn bij één winkel nu een stap verder. Vanaf vandaag worden een aantal groente- en fruitsoorten onverpakt in de schappen gelegd.

  Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

 • Rijkswaterstaat - Nijmegen krijgt langste betonnen 3D-geprinte voetgangersbrug ter wereld 22 maart 2019

  Rijkswaterstaat innoveert en wil ervaring opdoen met de mogelijkheden die 3D-printen biedt voor duurzame en circulaire projecten. Samen met ontwerper Michiel van der Kley is een voetgangersbrug ontwikkeld, die in de zomer van 2019 wordt geplaatst in Nijmegen. Rijkswaterstaat draagt zorg voor de bouw van de brug. Het onderzoek naar de constructieve veiligheid van de 3D-geprinte brug gebeurt op de TU Eindhoven. De uitvoering van de brug zal maandag 25 maart 2019 starten.

  Bron: Rijkswaterstaat

 • Duurzaam Actueel - Perrontegels uit gerecycled beton: primeur voor station Susteren 21 maart 2019

  Deze week start de vernieuwing van station Susteren. Als eerste station in Nederland wordt het volledig betegeld met de nieuwe, innovatieve perrontegels. Deze is gemaakt uit gerecycled beton en weegt veel minder dan een normale tegel. Naast nieuw straatwerk gaat aannemer Knipscheer ook de banken, prullenbakken, wachthokjes en de informatieborden vernieuwen. Net als de omroepinstallatie, de stationsklokken en de verlichting op het perron. Het station krijgt ledverlichting waardoor het energieverbruik flink naar beneden gaat.

  Bron: Duurzaam Actueel

 • Duurzaam Bedrijfsleven - Nespresso recyclet aluminium capsules via eigen systeem 20 maart 2019

  Hoe kan een koffiecapsule voor eenmalig gebruik toch een duurzame keuze zijn? Volgens Nespresso zijn de aluminium capsules essentieel om de hoge kwaliteit van de koffie te beschermen én verantwoord met grondstoffen om te gaan. Aluminium is op dit moment het enige materiaal dat de aroma’s en smaken van de koffie optimaal kan behouden, zegt Astrid Haas, technical & quality manager Benelux. De capsule is hermetisch afgesloten en beschermt de koffie tegen lucht, licht en vocht. “We willen de consument de hoogste kwaliteit koffie bieden en tegelijkertijd verantwoord omgaan met grondstoffen in de hele keten. Aluminium leent zich uitstekend voor een circulaire oplossing en is daarmee een duurzame keuze.”

  Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

 • Duurzaam Bedrijfsleven - Plannen voor fabriek met capaciteit van 1GW groene waterstof 20 maart 2019

  Aan waterstof worden veel kansen toegedicht als duurzame energiedrager. Maar om de techniek rendabel te maken, is opschaling nodig. Met het project ‘Gigawatt elektrolysefabriek’ wil een aantal grote spelers in de Nederlandse industrie groene waterstof een flinke duw in de goede richting geven.

  Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

 • Duurzaam Actueel - Audi geeft gebruikte lithium-ion batterijen tweede leven 18 maart 2019

  In Audi’s fabriek in het Duitse Ingolstadt krijgen batterijen uit elektrische auto’s een tweede leven. Audi test daar nu elektrische fabrieksvoertuigen, zoals heftrucks, die zijn voorzien van gebruikte lithium-ion batterijen uit onder meer de Audi e-tron en hybridemodellen als de Audi A3 en Q7 e-tron. 

  Bron: Duurzaam Actueel