AD - Kind met beste idee van Lopik wordt beloond

Welke basisschoolleerlingen hebben de beste ideeën op het gebied van zonne-energie? Om dit in kaart te brengen houdt de gemeente Lopik de wedstrijd 'Het beste idee van Lopik'. De drie beste ideeën mogen de leerlingen op vrijdagmorgen 8 december zelf presenteren aan de jury en overige belangstellenden in het gemeentehuis.

https://www.ad.nl/utrecht/kind-met-beste-idee-van-lopik-wordt-beloond~adb7d08f/   

,,De jeugd denkt vrijuit en komt soms met hele verrassende ideeën. Wat innovatie betreft zit daar de toekomst'', zegt wethouder Gerrit Spelt. ,,Binnen de mogelijkheden willen we het beste idee ook echt gaan uitvoeren, als het ten minste niet wereldomvattend is. Het moet realistisch en uitvoerbaar zijn.''

Trofee

Alle leerlingen van groep acht worden opgeroepen samen met hun leerkracht de twee beste ideeën van de klas op te schrijven en in te dienen bij de gemeente. Het beste idee wordt beloond met een trofee, de eer en publiciteit. Ook de groepen die als tweede en derde eindigen krijgen een beker. De presentatie mag maximaal 15 minuten duren.

Het idee ontstond toen ingenieur Jos Mulder, deskundig op het gebied van de overgang naar duurzame energie, onlangs les gaf over de mogelijkheden van zonne-energie aan de groepen acht van de Lopikse basisscholen. Tijdens zijn bezoek kwamen de leerlingen met veel bruikbare ideeën over wat mensen allemaal zouden kunnen doen met zonne-energie. De jury bestaat uit Jos Mulder en leden van de stichting-in-oprichting Duurzaam Lopikerwaard.