AD - Plan Landgoed Luxool gaat door

Er komt een groot duurzaamheidsproject op het terrein van de middelbare school Aeres Nijkerk. De meerderheid van de Nijkerkse politiek is voor het plan.

https://www.ad.nl/amersfoort/plan-landgoed-luxool-gaat-door~aa14ec75/  

Op het terrein van de vmboschool zal komende jaren het Landgoed Luxool gebouwd worden: een leer -, speel- en werkplaats. Voor het plan stelt Aeres Nijkerk 2,5 hectare grond beschikbaar. Het doel is dat mensen daar kunnen ontdekken hoe ze een gezonde, duurzame en groene toekomst kunnen vormgeven. Op het landgoed komt onder andere een voedselbos, een ecologische kinderboerderij en een volkstuin. Deze volkstuinen worden ook beschikbaar gesteld voor direct omwonenden.  

Toegankelijk

Het terrein wordt toegankelijk voor publiek. Zo moet er de mogelijkheid zijn te lunchen of een kopje koffie te drinken. De dialooggroep wonen en woonomgeving is het brein achter het plan. Voor het geld om het Landgoed Luxool te realiseren is de dialooggroep ook verantwoordelijk.

De gemeenteraad moet het plan formeel nog goedkeuren. De definitieve beslissing wordt volgende week tijdens de raadsvergadering genomen.