AD - 'Vlaggetjesdag' als nieuw Arnhems etiket

ARNHEM - Een stad vol vlaggen, gemaakt uit gerecyclede stof die uit oude vlaggen is geknipt: Bureau VollaersZwart heeft het bij de gemeente Arnhem aangedragen als nieuw concept voor de Arnhemse citymarketing, die op de schop gaat.

https://www.ad.nl/arnhem/vlaggetjesdag-als-nieuw-arnhems-etiket~a56c69bd/ 

  

Het bureau dat is gespecialiseerd in citydressing - het aankleden van gebouwen om een verhaal te vertellen dat in een stad speelt - ziet Reflags, zoals het idee heet, een mogelijkheid om Arnhem op de kaart te zetten als stad van de recycling. ,,Dat is nog nergens vertoond'', aldus Madje Vollaers woensdagavond tijdens een bijeenkomst in bioscoop Pathé over de toekomst van de citymarketing in Arnhem.

Bij het verkopen van de stad als merk trok tot nog toe de gemeente Arnhem de kar. Die wil het vanaf 1 januari overlaten aan de kopstukken in de stad, onder wie ondernemers. Een kwartiermaker moet in opdracht van de gemeente de weg plaveien naar een nieuwe organisatie die de stad nationaal en internationaal op de kaart zet.

Mode

De Arnhemse 'vlaggetjesdag' ziet er kleurig uit en past volgens de bedenker bij een stad die creativiteit en duurzaamheid als kernwaarden ziet. Het zou een instrument kunnen zijn waarmee de stad zich voor langere tijd van andere zou kunnen onderscheiden. Volgens ondernemer Robert Wittenberg past het in ieder geval bij State Of Fashion, het mode-evenement dat volgend jaar in de stad wordt gehouden. Dat staat in het teken van duurzaamheid.