AD - Zeist is een slimme bandenpomp rijker

Zeist is sinds vanmiddag een slimme bandenpomp rijker. De noviteit staat op het parkeerterrein naast Slot Zeist. Wethouder Roy Luca nam de pomp in gebruik door de banden van de elektrische gemeenteauto te controleren.

https://www.ad.nl/utrecht/zeist-is-een-slimme-bandenpomp-rijker~aaa190d8/   

De bandenpomp voorkomt dat auto's met onderspanning rijden en dus meer CO2 uitstoten en brandstof verbruiken. De pomp is ontwikkeld door het bedrijf 'Band op Spanning' en is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. De gemeente Zeist gaat voor vijf jaar met Band op Spanning een samenwerking aan.

Besparing

De slimme bandenpomp is gratis te gebruiken en laat direct zien hoeveel euro je bespaart. Op kenteken kan de juiste bandenspanning worden opgevraagd. Het touchscreendisplay helpt met het juist instellen van de spanning, geeft tijdens gebruik weer wat er gebeurt en toont na afloop direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot. 

De pomp is eenvoudig te gebruiken voor auto's, scooters en aanhangers. Dit stimuleert dat automobilisten zelf (vaker) de spanning te controleren. Hij staat op een van de middeneilandjes in het parkeerterrein aan de Zinzendorflaan (naast het Slot). Deze plek is gekozen omdat hier veel inwoners uit Zeist en uit de directe omgeving gebruik van maken en deze goed bereikbaar is.