de Volkskrant - Iedereen verstaat iets anders onder duurzame mode. Nu is er een site die duidelijkheid biedt

Ik krijg vaak de vraag waar je terecht kunt voor duurzame en eerlijke kleding. Een simpele vraag die helaas niet zo makkelijk te beantwoorden is.  Om helderheid te bieden, kwamen Noor Veenhoven (24) en Marcella (24) en Melissa (22) Wijngaarden op het idee een platform te maken voor duurzame mode. 

https://www.volkskrant.nl/mode-en-mooi/iedereen-verstaat-iets-anders-onder-duurzame-mode-nu-is-er-een-site-die-duidelijkheid-biedt~a4516305/

Ik krijg vaak de vraag waar je terecht kunt voor duurzame en eerlijke kleding. Een simpele vraag die helaas niet zo makkelijk te beantwoorden is. Om helderheid te bieden, kwamen Noor Veenhoven (24) en Marcella (24) en Melissa (22) Wijngaarden op het idee een platform te maken voor duurzame mode. Op de website projectcece.nl hebben ze het online-aanbod van meerdere, vaak kleinere, webwinkels verzameld. 'Ons doel is integere en duurzame merken zó makkelijk vindbaar te maken dat duurzame mode de norm wordt', zegt Melissa.

Dat iedereen iets anders onder duurzaam verstaat - de één gebruikt het voor milieuvriendelijke productie, een ander doelt ermee op humane arbeidsomstandig-heden - weten deze jonge vrouwen ook wel. Daarom werken ze met vijf criteria: milieuvriendelijk, diervriendelijk/veganistisch, steunt lokale bevolking, lokaal geproduceerd en eerlijke handel. Zo kunnen bezoekers zelf selecteren waarnaar ze precies op zoek zijn. Bij elk merk wordt uitgelegd waarom het duurzaam is, staat uitleg over de webwinkel en over de keurmerken voor duurzaamheid. De site begon een jaar geleden en wordt sindsdien zo'n tweeduizend keer per maand bezocht. Omdat zowel consumenten als webwinkels en merken enthousiast reageren, wordt de site uitgebreid. Aanstaande woensdag gaat de Duitse website, projectcece.nl, online.