Dutchcowboys - Studenten bouwen een compleet duurzaam tiny house

Een tiny house, leven met steeds minder spullen, duurzaam leven: allemaal onderwerpen die je steeds vaker voorbij ziet komen en die veel mensen interesseren. We zijn ons de laatste jaren steeds bewuster van de impact van ons huidige leven op het milieu en zouden best wat minder materialistisch mogen zijn. Maar je kunt ze ook alledrie combineren en dat bewijzen deze studenten van een universiteit uit Californië. Zij bouwden een tiny house waar je compleet duurzaam en met minimale bezittingen kunt leven.

http://www.dutchcowboys.nl/technology/studenten-bouwen-een-compleet-duurzaam-tiny-house   

Tiny houses, wonen in een piepklein huisje, zijn steeds vaker een zogenaamd 'life goal'. Maar de meeste huisjes die je op dit moment ziet zijn schitterend om te zien, maar nog niet helemaal duurzaam. Een groep studenten dacht na over hoe de toekomst van een tiny houses eruit zou zien, zeg maar voor toekomstige generaties. Daarom ontwikkelden zij dit huisje op wielen met een comfortabel interieur dat zelfvoorzienend is qua elektriciteit.

Duurzaam wonen

Op verschillende plaatsen zijn zonnepanelen aangebracht, zoals op het dak. En ja, ook aan de voorzijde, maar wel op een manier dat het er nog steeds fraai uitziet. Aan de achterkant van het kleine huisje kan veertig liter regenwater worden opgevangen en gezuiverd en wordt tevens zonlicht opgevangen om water te kunnen verwarmen. Er is een zogenaamde dwarsventilatie aangebracht die het op warme dagen het huisje koel kan houden, waarmee airconditioning ook niet nodig is.