Duurzaam Actueel - Duurzame totaaloplossingen in nieuwe Inspiratiecentrum Duurzaamheid

Woensdag opende Technische Unie de deuren van het Inspiratiecentrum Duurzaamheid in Zwolle. Het kennis- en belevingscentrum biedt een overzicht van oplossingen op het gebied van het verduurzamen van gebouwen – zowel voor bestaande bouw als nieuwbouw – en helpt installateurs bij het ontwikkelen van duurzame maatwerkoplossingen voor hun opdrachtgevers.

https://duurzaam-actueel.nl/duurzame-totaaloplossingen-nieuwe-inspiratiecentrum-duurzaamheid/   

Nederland moet verduurzamen

Het nieuwe kabinet laat een grote ambitie zien waar het gaat om verduurzaming. Een van de meest in het oog springende voornemens in het nieuwe regeerakkoord is het terugdringen van de CO2-uitstoot met 49% voor 2030. Ook de Bouwagenda neemt een aantal ondubbelzinnige doelstellingen als uitgangspunt. Zo moet bijvoorbeeld in 2021 de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad opgeschaald zijn naar 100.000 woningen per jaar en moeten we weten hoe we tussen 2021 en 2030 een miljoen nieuwe energieneutrale woningen op gaan leveren. Technische Unie deelt die duurzame ambitie en neemt als technische groothandel haar verantwoordelijkheid om haar klanten te helpen bij het verduurzamen van de bestaande bouw en nieuwbouw.

Groenste kennis- en distributiepartner

Met de opening van het Inspiratiecentrum Duurzaamheid willen wij onze partners de mogelijkheid bieden om objectief, onafhankelijk en deskundig advies in te winnen over het stap voor stap verduurzamen van woningen en utiliteit. Hiermee geven wij concreet invulling aan onze ambitie de groenste kennis- en distributiepartner te zijn voor onze klanten en leveranciers.

Wat kunt u doen bij het Inspiratiecentrum Duurzaamheid?

In het Inspiratiecentrum Duurzaamheid kan de bezoeker verschillende duurzame concepten leren kennen en beleven. PV-panelen, hybride systemen, BENG (bijna energieneutrale gebouwen) en NOM (nul op de meter) hebben elk een eigen ruimte met een aantal duurzame totaaloplossingen die binnen het betreffende concept kunnen worden toegepast. In de ruimtes staan volledig functionerende duurzame totaaloplossingen opgesteld die bij dit concept passen. Deze oplossingen overstijgen de traditionele scheiding tussen E en W. In het compleet ingerichte SMART HOME laten wij schakelsystemen zien van diverse fabrikanten zodat u kunt kennismaken met de manier waarop deze artikelen binnen de systemen gekoppeld zijn. Denk hierbij aan producten voor bewaking, verlichting en temperatuurregeling. Ook is er een speciale lichtruimte waar men LED-verlichting en de invloed van licht op het dagelijks leven ervaart.

Duurzaamheidsteam

Technische Unie beschikt over een Duurzaamheidsteam om u te ondersteunen bij het verduurzamen van woningen en gebouwen. De Duurzaamheidsspecialisten maken u wegwijs in ons complete en brede assortiment aan duurzame producten en oplossingen. Zij worden doorlopend getraind zodat ze altijd up-to-date zijn over de nieuwste technieken, subsidiemogelijkheden en handige apps. Ook voor hulp bij berekeningen bent u bij onze specialisten aan het juiste adres, bijvoorbeeld voor besparingsberekeningen en lichtberekeningen.