Duurzaam Actueel - PLUS start met pilot duurzaam vervoer voor bezorgservice

Met de bakfiets Urban Arrow en een Stint Cargo test PLUS nieuwe manieren om op duurzame wijze boodschappen te bezorgen. De pilot is een uitbreiding op de huidige vloot van duurzame transportmiddelen. De vervoersmiddelen worden ingezet voor de reguliere e-commerce service en voor PLUS Express, een service waarbij bestellingen van klanten nog dezelfde dag worden bezorgd. Deze stap zet PLUS als Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland om de bedrijfsvoering nog verder te verduurzamen. 

https://duurzaam-actueel.nl/plus-start-pilot-duurzaam-vervoer-bezorgservice/  

Bezorgservice: staand en fietsend

In totaal nemen vijf PLUS supermarkten deel aan de pilot: PLUS J. Schimmel in IJsselstein, PLUS Koot in Abcoude, PLUS van Ommen in Almere, PLUS Bomenwijk in Delft en PLUS Leusink in Haaksbergen. Zij testen de bakfiets Urban Arrow en de Stint Cargo de komende maanden om te onderzoeken of ze naast de bezorgauto kunnen worden toegevoegd. “De Stint Cargo bestuur je staand en is een stil vervoersmiddel. De bakfiets en de stint zijn allebei in te zetten in autovrije zones en een rijbewijs is niet nodig. Dat biedt veel voordelen”, zegt Tamara Smith-Zonneveld, Online/e-Commerce Manager bij PLUS Retail.

Snelle levering via PLUS Express

PLUS heeft inmiddels 240 supermarkten die PLUS Express aanbieden. Met deze service kunnen we in een groot deel van Nederland consumenten en zakelijke klanten, die hun boodschappen online bestellen, nog dezelfde dag beleveren. Tamara Smith-Zonneveld: “We sluiten hiermee aan op de behoefte van klanten om bestellingen snel geleverd te krijgen. Ook bedrijven maken dankbaar gebruik van PLUS Express, door kort voor de lunch nog even een paar boodschappen te bestellen. We zien dit als extra service aan onze klanten.”