Duurzaam bedrijfsleven - Ook Utrecht overweegt ja-ja-stickers tegen ongewenste reclamefolders

 

Na Amsterdam denkt ook de gemeente Utrecht na over de invoering van ja-ja-stickers op brievenbussen. Dat moet de bezorging van ongewenste reclamefolders bij inwoners tegengaan en daarmee het gebruik van papier verminderen. 

https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/recycling/25999/ook-utrecht-overweegt-ja-ja-stickers-tegen-ongewenste-reclamefolders   

De gemeente Amsterdam voert het gebruik van de stickers vanaf januari 2018 in. Vanaf dat moment mag reclamedrukwerk alleen nog worden verspreid in brievenbussen met een ja-ja-sticker. Amsterdam verwacht daarmee jaarlijks het equivalent van 6.000 bomen aan papier te besparen.

Volgens RTV Utrecht denken ook de gemeente Utrecht en andere gemeenten, zoals Veenendaal, Stichtse Vecht en Amersfoort, na over invoering.

Reclamebedrijven

De reclamebranche is niet blij met het nieuwe beleid in Amsterdam, en diende eerder een schadeclaim in bij de gemeente. Donderdag werd duidelijk dat de rechtszaak tegen de gemeente Amsterdam werd verloren. De reclamebedrijven gaan waarschijnlijk in hoger beroep, schrijft RTV Utrecht.