Duurzaam Bedrijfsleven - Outdoormerk Kathmandu gebruikt duurzame textielverf van Archroma

Kathmandu gebruikt de plantaardige EarthColors-verf van Archroma voor het kleuren van een nieuwe collectie van capuchontruien. De verf is gemaakt van 100 procent hernieuwbare grondstoffen, zoals afvalproducten uit de landbouw- en kruidenindustrie. Daarmee biedt het bedrijf een duurzaam alternatief voor verf op basis van petroleum.

https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/recycling/25603/outdoormerk-kathmandu-gebruikt-duurzame-textielverf-van-archroma   

“We zijn erg trots en dankbaar voor het feit dat Kathmandu de EarthColors van Archroma heeft geselecteerd voor hun eerste ervaring met plantaardige verf”, zegt Paul Cowell, head of brand marketing van Archroma, in een persbericht. “Kathmandu zal andere merken en retailers inspireren om duurzame innovaties te verkennen en te adopteren.”

Duurzame verf

Volgens Manu Rastogi, textile R&D and responsible materials manager bij Kathmandu, zoekt de kledingproducent constant naar nieuwe technologie om duurzamere outdoorkleding te ontwikkelen. “Verftechnieken op basis van planten bestaat al eeuwen, maar daarvoor waren voorheen altijd grote hoeveelheden chemicaliën nodig, wat leidt tot watervervuiling.”

Daarnaast liet de kwaliteit van deze verftechnieken vaak te wensen over, weet Rastogi. Zo zou de kleur na het wassen van de kleding snel vervagen. “Toen we over Achroma’s EarthColors hoorden, waren we direct enthousiast over wat waarschijnlijk de eerste technologie is die het mogelijk maakt om plantaardige verf te gebruiken met dezelfde prestaties als verf op basis van petroleum.”