Duurzaam Bedrijfsleven - Trump ondertekent wet die gevaar van klimaatverandering erkent

De Amerikaanse president Donald Trump staat bekend als een ontkenner van klimaatverandering. Niet voor niets trok hij zich dit jaar terug uit het Klimaatakkoord van Parijs. Gek genoeg heeft hij nu een wet ondertekend die klimaatverandering erkent als een ‘directe bedreiging voor de nationale veiligheid’.

https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/energie/26383/trump-ondertekent-wet-die-gevaar-van-klimaatverandering-erkent

Klimaatverandering

De zogeheten National Defense Authorization Act verplicht het Pentagon om te rapporteren over de kwetsbaarheid van militaire installaties en overzees personeel met betrekking tot klimaatverandering.

De nieuwe wet bestempelt klimaatverandering als een directe bedreiging voor de nationale veiligheid: “Klimaatverandering heeft een negatieve impact op de stabiliteit in regionen wereldwijd waar de Amerikaanse strijdkrachten actief zijn en heeft strategische implicaties met betrekking tot toekomstige conflicten.”

Overstromingen en droogte

De wet doelt hiermee op bijvoorbeeld op steeds langere periodes van droogte, door stijgende temperaturen, waardoor er meer branden kunnen ontstaan rondom legerbases. Overstromingen kunnen daarnaast wegen en start- en landingsbanen beschadigen.