Duurzaam Nieuws - Nederlander kan veel meer doen tegen klimaatverandering

Precies twee jaar geleden werd in Parijs het wereldwijde klimaatakkoord ondertekend. Als we op deze voet door blijven gaan is over 4 jaar onze aarde al 1,5 graad opgewarmd en over 19 jaar 2 graden. Nederland draagt daar flink aan bij: met onze 10 ton CO2 per persoon zitten we drie keer hoger dan de gemiddelde wereldburger. Milieu Centraal laat zien waar de grootste Klimaatklappers te maken zijn. Iedereen kan meedoen aan het tegengaan van klimaatverandering.

https://www.duurzaamnieuws.nl/nederlander-kan-veel-meer-doen-tegen-klimaatverandering/

De gemiddelde wereldburger stoot 3,4 ton CO2 uit. Wij Nederlanders zitten met 10 ton CO2 per persoon per jaar dus drie keer zo hoog. Terwijl het makkelijk minder kan; van het kiezen van schoon vervoer tot het aanpassen van je huis. Dat laatste levert ook nog eens extra comfort op en minder energiekosten. Slimme bespaartips in huis toepassen en wat minder vlees eten is goed te doen. Alles draagt bij aan CO2-reductie. Milieu Centraal biedt opklimaatklappers.nl nog veel meer concrete tips en maatregelen om meteen toe te gaan passen.

“Veel mensen willen duurzamere keuzes maken en bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Met de 37 Klimaatklappers bieden we iedereen grote en kleine opties om zelf aan de slag te gaan. Veel mensen hebben geen idee dat de impact van een vliegreis enorm groot is en dat je heel veel verschil kan maken door minder dierlijke producten te eten”, aldus Kirsten Palland van Milieu Centraal.