Groene Courant - Autodeeldienst car2go start januari 2019 in Parijs

car2go biedt zijn autodeeldiensten vanaf 2019 ook in de Franse hoofdstad aan. Dat maakte chief executive officer Olivier Reppert op de aftrap van de Mondial de l’Auto 2018 in Parijs bekend.

Vanaf januari 2019 staan voor de Parijzenaars 400 elektrische smart fortwo’s van de nieuwste generatie klaar om flexibel te worden gehuurd. In de loop van 2019 komen daar nog enkele honderden andere voertuigen bij. Reppert licht toe: ‘Parijs is de ideale stad voor ons principe van flexibel rondrijdende auto’s. Ik ben ervan overtuigd dat Parijs een zeer succesvolle car2go-stad wordt. Ik verheug me er dan ook erg op dat we daar met een vloot volledig elektrische smart fortwo’s van start gaan.’

https://groenecourant.nl/elektrischeauto/autodeeldienst-car2go-start-januari-2019-in-parijs/

Parijs wordt na Amsterdam, Stuttgart en Madrid de vierde stad waarin car2go een volledig elektrische vloot heeft rondrijden. De autodeeldienst beschikt over jarenlange ervaring en expertise in het beheer van grote elektrische wagenparken. Tot nu toe hebben ruim 400.000 gebruikers in de elektrische steden al meer dan 79 miljoen emissievrije kilometers afgelegd.

De inwoners van Parijs kunnen vanaf januari 2019 deel uitmaken van de wereldwijde car2go-gemeenschap die 3,4 miljoen gebruikers telt en met de elektrische smart fortwo’s van car2go lokaal emissievrij door Parijs rondrijden. Uit actueel onderzoek van het Karlsruher Institut für Technologie blijkt dat ieder voertuig van car2go in Berlijn tot 15 auto’s in privébezit vervangt. Bovendien blijkt uit het onderzoek dat gebruik van car2go het totaal in de stad gereden aantal autokilometers duidelijk vermindert.

Parijs voldoet aan de randvoorwaarden van een stad om een autodeelservice met flexibel rondrijdende auto’s mogelijk te maken. Onder deze voorwaarden, die car2go voor de lancering grondig heeft geanalyseerd, vallen bijvoorbeeld de omvang en de bevolkingsdichtheid van een stad, maar ook de aanwezigheid van een goed werkend openbaarvervoernetwerk en een gebalanceerde mix tussen werk, vrije tijd en wonen in de stadswijken.