Groene Courant - Eerste 2 bussen op groen gas gaan medio juli rijden op Texel

Dankzij een samenwerking tussen schonebrandstoffenleverancier PitPoint, vervoerder Connexxion en xxx TESO wordt het openbaar vervoer op Texel duurzamer, schoner en zuiniger. Connexxion vervangt nog dit jaar dieselbussen door 2 groengasbussen.

https://groenecourant.nl/elektrischeauto/eerste-2-bussen-op-groen-gas-gaan-medio-juli-rijden-op-texel/

De bussen worden getankt bij een speciale afleverzuil die PitPoint op Texel gaat bouwen. Dit is mogelijk dankzij de aanwezigheid van de CNG-installatie die PitPoint op verzoek van TESO in 2016 voor de duurzame veerboot TEXELSTROOM heeft aangelegd. Jan Theo Hoefakker, directeur Commercial Sales bij PitPoint: ‘Wij zijn heel blij met de keuze van Connexxion om op groen gas te gaan rijden. Met de groengasbussen wordt de schadelijke uitstoot direct verminderd en zet Connexxion een belangrijke stap om het vervoer op Texel te verduurzamen.’ De zuil wordt exclusief voor het openbaar vervoer gebouwd en is dus niet geschikt voor particulieren om te tanken.

De keuze voor Connexxion om groen gas te gaan rijden was voor de hand liggend. Door te rijden op groen gas stoten bussen 75 procent minder fijnstof en CO2 uit. Daarbij is de installatie die nodig is om groen gas te kunnen tanken op de veerhaven aanwezig. Saskia Louwens, concessiedirecteur Noord-Holland Noord bij Connexxion: ‘Wij rijden vanaf 22 juli de nieuwe concessie Noord-Holland Noord in opdracht van de provincie Noord-Holland. Op het vasteland hebben we gekozen voor 83 elektrische voertuigen. Op Texel is voor ons groen gas de slimste keuze waarmee we direct de uitstoot verminderen.

PitPoint is inmiddels gestart met de werkzaamheden.