Groene Courant - Lelystad start e-bike- en e-autodeelsysteem

Lelystad Airport Businesspark (LAB), provincie Flevoland en gemeente Lelystad hebben het startsein gegeven voor het eerste e-bike- en e-autodeelsysteem van Lelystad. Met het project willen de 3 partijen duurzame mobiliteit stimuleren. Zowel binnen Lelystad als van en naar de stad. Daarnaast willen ze de luchtkwaliteit verbeteren. Werknemers van bedrijven die gevestigd zijn in Lelystad en op Lelystad Airport Businesspark, kunnen vanaf nu de eerste 6 maanden kosteloos gebruikmaken van het deelsysteem.

https://groenecourant.nl/elektrischeauto/lelystad-start-e-bike-en-e-autodeelsysteem/

Gedeputeerde Jan de Reus, wethouder Ed Rentenaar en Rob Verhoeff, directeur OMALA gaven officieel het startsein voor het deelsysteem door zelf een testrit te maken op een van de 25 e-bikes en in een van de 3 elektrische auto’s. Bij de start van het e-deelsysteem hebben de 3 partijen de ambitie uitgesproken om medio 2019 het aantal voertuigen flink te vergroten. Het streven is dat medio 2020 minstens 10 procent van de werknemers in Lelystad regelmatig gebruikmaakt van het duurzame e-deelsysteem.

Lelystad Airport Businesspark, provincie Flevoland en gemeente Lelystad hebben de handen ineengeslagen en zijn een pilot gestart in Lelystad voor een gecombineerd deelsysteem van e-bikes en elektrische auto’s. De pilot is gericht op werknemers van bedrijven en organisaties die zijn gevestigd in Lelystad. Het e-deelsysteem loopt minimaal 12 maanden en kan worden verlengd naar 36 maanden. De eerste e-bikes en elektrische auto’s staan op en rondom station Lelystad Centrum en bij Lelystad Airport Businesspark. De voertuigen kunnen door gebruikers eenvoudig via een app worden gereserveerd. Het project is financieel mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincie Flevoland en gemeente Lelystad. De pilot wordt uitgevoerd door rij2op5, Free to go en E-bike2work.