Groene Courant - Nieuwe waterstofauto uit Twente is zuiniger en sneller

Studententeam Green Team Twente van de Universiteit Twente heeft zijn nieuwe waterstofauto onthuld, de Aurora One, in de Grolsch Veste in Enschede. Deze strijdt in juli op wereldniveau om de titel meest zuinige en snelle stadsauto.

https://groenecourant.nl/wetenschap/nieuwe-waterstofauto-uit-twente-is-zuiniger-en-sneller/

Het internationale, multidisciplinaire team van de UT bestaat uit 22 studenten. Ze zijn vanaf begin september bezig geweest met het ontwerpen, bouwen en testen van de stadsauto van de toekomst. Het Twentse studententeam heeft dan ook hoge verwachtingen van de Aurora One.

In tegenstelling tot voorgaande jaren is de waterstofauto van Green Team Twente niet rood, maar groen. Met de nieuwe kleur en een nieuw aerodynamisch ontwerp onderscheidt Aurora One zich van zijn voorgangers. De strakke lijnen van de auto benadrukken het nieuwe aerodynamisch design en de groene kleur onderstreept de nieuwe identiteit van Green Team Twente.  Daarnaast is er inwendig veel doorontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat de Aurora One 10 kilometer per uur sneller is dan voorheen en een afstand van 1.000 kilometer op 1 liter brandstof af kan leggen.

Begin juli reist het team af naar Londen voor deelname aan de Shell Eco-Marathon: de grootste zuinigheidsrace ter wereld. De studenten willen laten zien dat Green Team Twente bij de top hoort. De focus ligt dit jaar naast efficiëntie op snelheid. Tijdens de Drivers’ World Championship wil het team bewijzen dat zijn auto zuinig is én echt kan racen. Zo willen de Twentse studenten bewijzen dat de Aurora One de stadsauto van de toekomst is.