Groene Courant - Overvecht-Noord als eerste bestaande Utrechtse wijk aardgasvrij

Overvecht-Noord is de eerste bestaande Utrechtse wijk die uiterlijk 2030 aardgasvrij wordt. De gemeente onderzoekt samen met Stedin, woningbouwcorporaties, Eneco, bewonerscollectief EnergieU en bewoners wat dit betekent voor de woningeigenaren en de energie-infrastructuur.

http://groenecourant.nl/algemeen/overvecht-noord-als-eerste-bestaande-utrechtse-wijk-aardgasvrij/   

Met de 8.000 woningen in Overvecht-Noord zet Utrecht de eerste grote stap om de gehele stad aardgasvrij te maken en daarmee de CO₂-uitstoot terug te dringen. In de onlangs door het college vastgestelde Warmtevisie staat beschreven hoe de warmtevoorziening van Utrecht klimaatneutraal kan worden.

De wijk Overvecht-Noord is om meerdere redenen een logische eerste stap in het aardgasvrij maken van Utrecht. ‘Onze aardgasleidingen zijn in deze wijk over enkele jaren aan vervanging toe’, zegt Joep Weerts, directeur Klant & Markt van netbeheerder Stedin. ‘Een nieuwe aardgasleiding leggen we voor zo’n 40 jaar aan. Dat is natuurlijk zonde om nu te doen, als we al weten dat we van het gas af gaan voor het eind van de levensduur van de leidingen.’