Groene Courant - Picnic gaat retourzendingen van alle webwinkels ophalen

Onlinesupermarkt Picnic neemt voortaan kosteloos de retourzendingen van alle webwinkels mee voor zijn klanten. Elektrische bezorgwagentjes nemen de pakketjes mee als zij de boodschappen bezorgen bij klanten en leveren deze af bij lokale distributiepunten, de Picnic-hubs. Sandd haalt de pakketjes daar dagelijks op en zorgt dat ze teruggebracht worden naar de verschillende webwinkels. Picnic komt bij de meeste klanten 1 of 2 keer per week  aan de deur.

https://groenecourant.nl/elektrischeauto/picnic-gaat-retourzendingen-alle-webwinkels-ophalen/

Het maakt niet uit van welke webwinkel de pakketjes afkomstig zijn: klanten van bijvoorbeeld Coolblue, fonQ, Esprit, Zalando, bol.com en Wehkamp kunnen hun retourzendingen meegeven aan de runners van Picnic. Maar ook bestellingen die via Marktplaats gedaan zijn. Het gaat om veel pakketjes die nu met een dieselbus worden opgehaald en straks met een elektrisch wagentje meekunnen. Dit speelt in op de wens van gemeenten om dieselbusjes uit de wijken te weren.

De onlinesupermarkt is inmiddels actief op 59 locaties en zet de landelijke uitrol voort. Deze zomer werd Brabant aan het bezorggebied toegevoegd met onder andere Picnic-hubs in Tilburg, Breda en Eindhoven. Onlangs werd aangekondigd dat de websuper in Amsterdam-West gaat bezorgen en even daarvoor werd bekendgemaakt dat ook de Limburgers binnenkort hun boodschappen via de Picnic-app kunnen gaan bestellen.

De compacte elektrische wagentjes waarmee de websuper de boodschappen bezorgt, zijn milieuvriendelijk, stil en staan niet in de weg. Bovendien betekent het bezorgmodel ook een reductie van de CO2-uitstoot van auto’s, die consumenten normaal gebruiken om een paar keer per week op en neer naar de supermarkt te rijden.