Nieuwsartikel

Het Financieele Dagblad. Apple investeert in duurzame energie. Technologieconcern wil CO2-uitstoot compenseren met schone energie.

Apple investeert in duurzame energie

Apple gaat investeren in een zonnepark in China dat meer dan 200 megawatt moet produceren. Doel is de CO2-uitstoot van de activiteiten van het technologiebedrijf in het land te compenseren.
 
Dat liet het bedrijf donderdag weten via een persverklaring. 'Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen in deze tijd en dit is het moment om in actie te komen', zei Apple-bestuursvoorzitter Tim Cook in het bericht.
 
260.000 huishoudens
 
Het concern breidt om die reden de investeringen in schone energie in China uit, via zonneparken in het noorden, oosten en zuiden van het land. De parken kunnen energie produceren voor meer dan 260.000 Chinese huishoudens per jaar.
 
Daarnaast gaat Apple zijn fabrieken stimuleren efficiënter om te gaan met energie en om schone energie te gebruiken voor productieprocessen.
 
Apple installeert om die reden de komende jaren 2 gigawatt aan schone energie, samen met leveranciers. Een van de belangrijkste leveranciers van het technologieconcern, Foxconn, bouwt bijvoorbeeld vanaf 2018 parken met 400 megawatt aan zonne-energie.