Shell bevestigt bod op windmolenkavel op zee

Olie- en gasbedrijf Shell biedt samen met Eneco en Van Oord op twee kavels voor de Zeeuwse kust waarin de komende jaren windmolens zullen verrijzen.

http://m.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/article/25782422/voor-internet-shell-in-windpark

Ook is geboden door Nuon-eigenaar Vattenfall, een consortium rond RWE, het moederbedrijf van Essent, en een onbekend aantal andere partijen.

Shell maakte dit vanmiddag bekend, nu de inlevertermijn voor de biedingen gesloten is. Financiële details bij de biedingen zijn niet bekend gemaakt. Partijen konden bieden op twee kavels vam 350 MW per stuk. Het bod van Shell, Eneco en Van Oord beslaat beide kavels.

Later dit jaar worden drie aanpalende kavels geveild, later zullen nog eens drie locaties volgen, waarvan twee voor de Zuid-Hollands en één voor de Noord-Hollandse kust. De windmolenparken moeten het totaal opgestelde vermogen aan wind op zee tot 2023 vergroten van 1000 tot 4500 MW. Daarvoor trekt de overheid tot €18 miljard subsidie uit. De partij die de windstroom tegen het laagste subsidiebedrag kan leveren, wint.

Welk partij er met de kavels vandoor gaat, wordt volgens een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken waarschijnlijk deze zomer bekend.