Solar Magazine - September zorgt in Nederland voor productierecord duurzame energiesystemen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) meldt dat de ‘stormachtige’ maanden september en oktober in Nederland voor productierecords van de duurzame energiesystemen hebben gezorgd.

https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i14791/september-zorgt-in-nederland-voor-productierecord-duurzame-energiesystemen   

De productie van duurzame energie vertoonde in oktober 4 pieken. Tijdens elke piek werden rond de 900.000 inwoners van duurzaam opgewekte energie voorzien. Een nieuw record werd niet gezet. Dat staat op naam van de storm begin september.

RVO.nl baseert zich op het maandbericht van Energieopwek.nl, een initiatief van het Energieakkoord in samenwerking met EnTrance, Tennet, Gasunie en Netbeheer Nederland.

Op 5 oktober was er genoeg duurzame energie voor 903.000 inwoners. Een combinatie van flinke wind en redelijke zonnestroomproductie, aangevuld met biogas zorgde voor dit getal. Drie dagen daarvoor op 2 oktober konden 890.000 inwoners duurzaam voorzien worden. De beste winddag was op 11 oktober. De molens leverden energie voor 765.000 inwoners. De slechtste op 18 oktober. Toen was het genoeg voor maar 63.000 inwoners. De beste zonnedag was 15 oktober. De panelen leverden energie voor 61.000 inwoners. De slechtste op 24 oktober. Toen was de productie genoeg voor 11.000 inwoners.