Trouw - Opzij Tesla, deze Helmondse zonne-auto wil de wereld veroveren

Een luxe auto op zonne-energie, Nederlands fabricaat. Zit er muziek in de auto's van het Helmondse Lightyear?

Een vliegtuig van eigen bodem als symbool van een voortvarende economie is het summum, maar een auto van eigen makelij is een goede tweede. In Helmond wordt handenwrijvend uitgekeken naar de Lightyear One, een elektrische auto die zichzelf kan opladen via zonne-energie. Nog dit jaar lopen de eerste oermodellen van de band, de productiehal is bijna klaar.

https://www.trouw.nl/groen/opzij-tesla-deze-helmondse-zonne-auto-wil-de-wereld-veroveren~aa2e0f22/

"Er zit schot in", zegt mede-oprichter en directeur Lex Hoefsloot van Lightyear. "We zijn met grofweg veertig man en met onze partners ontwikkelen we nu de eerste prototypes." Lightyear is opgericht door vijf oud-studenten van de TU Eindhoven. Die maakten met hun solartechniek voor auto's al veel indruk en kaapten in 2015 een belangrijke internationale prijs voor technologie weg voor de neus van onder meer Apple, Elon Musk van Tesla en de bitcoin.

En nu is daar dan bijna de Lightyear One, een luxe vier-wiel-aangedreven elektrische auto, die voor een groot deel wordt opgeladen met zonne-energie. "Het zonnepaneel wordt vooral gebruikt als oplader wanneer de auto stilstaat, ook 's nachts en als het bewolkt is", zegt Hoefsloot. Dat betekent dat er nog steeds een relatief grote batterij in de auto zit die de motoren voedt. Volgens Hoefsloot zorgt die bron voor een bereik van 600 kilometer. Opladen kan ook met een stekker in het stopcontact, bij een standaard laadpunt of met een snellader.

Goedkoop is zo'n zonne-auto van eigen bodem niet. Met een vanafprijs van 119.000 euro is de Lightyear One maar voor een enkeling weggelegd.

Haalbaarheid

Is een elektrische solar-auto sowieso wel een haalbare kaart? Maarten Steinbuch, hoogleraar slimme mobiliteit aan de TU Eindhoven, denkt van wel. "Lichte auto's met zonnepanelen hebben een grote actieradius, dat hebben deze mensen wel bewezen." Maar de grote markt voor Lightyear zit niet in Nederland, denkt Steinbuch. "Hier ligt al een relatief dichte infrastructuur van laadpunten. Er liggen vooral enorme kansen in het Midden-Oosten, Afrika en India. Daar zijn minder laadpunten en er is veel zon. Ideaal voor zonne-auto's met een groot bereik."

Om een blijvende productielijn op te zetten heeft Lightyear 30 miljoen euro nodig. Die moet komen van investeerders en uit de voorverkoop van reeds bestelde modellen. Hoefsloot laat weten dat er tot nu toe zeventien auto's van het Helmondse merk aan de man zijn gebracht. De eerste tien auto's worden volgend jaar afgeleverd, een jaar later volgen er nog eens honderd. Hoefsloot: "We willen van de Lightyear One duizend exemplaren per jaar maken. Daarna stappen we over naar goedkopere modellen en zo elektrisch en solarrijden beschikbaar maken voor iedereen."